Kristoffer Joner i vannet
Foto: Kristoffer Joner i Krigsseileren

Krigsseileren: Se teaseren til den episke andre verdenskrig-filmen

FIlmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Krigsseileren storslått drama som forteller historien om krigsseilerne, med Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann i hovedrollene

Annonse

På krigsseilernes dag, 10. mai, slapp Ymer Media de første bildene, plakaten og teasertraileren til Krigsseileren, er et storslått drama som forteller om krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.

– Fortellingen om krigsseilerne er den viktigste historien om nordmenns innsats under andre verdenskrig som fremdeles ikke er fortalt på film, sa regissør og manusforfatter Gunnar Vikene i 2020.

a group of people in the water
Foto: Kristoffer Joner i Krigsseileren

Filmen forteller en episk historie som over flere tiår, og følger barndomskameratene Alfred (Kristoffer Joner) og Sigbjørn (Pål Sverre Hagen) som reiser ut på sjøen i 1939 og blir adskilt fra familien gjennom andre verdenskrig. De blir beordret til fronten i en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen.

De to mennene kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve - for å komme hjem.
Parallelt følger vi Alfreds kone Cecilia (Ine Marie Wilmann) og barna hjemme i naziokkuperte Bergen, og deres tilværelse gjennom krigsårene.

a person standing in front of a large metal structure
Foto: Ine Marie Wilmann i Krigsseileren

Ine Marie Wilmann er "stolt og ydmyk" over å få muligheten til å fortelle historien om en vanlig familie som får livene sine endevendt:

- Jeg tror også det tydeliggjør nærheten til krigssituasjonene i verden i dag, og knytter "oss" tettere til alle de som hver dag blir tvunget til å kjempe for seg selv og barna sine i en situasjon helt utenfor deres kontroll. I en krig er det flere ofre enn helter.

Krigsseileren har premiere 23. september i år. Legg til filmen i huskelista di her!

Krigsseileren - Plakat
Foto: Teaserposter til web
Annonse