Gemma Arterton og Jeremy Renner i Hansel and Gretel: Witch Hunters

Mer Hollywood for Wirkola

I tillegg til «Hollywood-storfilmen «Hansel and Gretel: Witch Hunters» er filmskaperen i gang med et nytt prosjekt hvor tegneserien «Afterburn» skal filmatiseres.

Tommy Wirkolas store Hollywood-debut " Hansel and Gretel: Witch Hunters" skulle i utgangspunktet gå opp i mars i år, men ble for en stund siden flyttet til 2013. Filmskaperen sitter ikke virkeløs og venter på sin store Hollywood-premiere, men har allerede nye prosjekt på gang.

For tiden er han i Thailand i forbindelse med oppfølgeren til spillefilmdebuten " Kill Buljo", hvor han gjenopptar rollen som politimannen Sid Wisløff, mens Vegar Hoel har tatt over regien.

Tommy Wirkola som Sid Wisløff i Kill Buljo
Tommy Wirkola som Sid Wisløff i Kill Buljo

I følge NRK er det også klart at han skal lage film av " Afterburn", en tegneserie fra indie-forlaget Red 5 Comics, laget av Scott Chitwood og Paul Ens. Her møter vi skattejegeren Jake i et postapokalyptisk univers, fylt av farer som deformerte mutanter og zombie-haier.

Filmskaperen sier dette til NRK:

– Jeg digger den verdenen og karakterene som er der. Jeg tror dette kan bli kult.

«Afterburn»-filmatiseringen skal ha vært i planleggingsfasen før «Hansel and Gretel: Witch Hunters», men samarbeidet med Wirkola lagt på hyllen da eventyrfilmen fikk klarsignal. Nå har Alta-væringen igjen blitt kontaktet av «Afterburn»-teamet, som ønsker ham i registolen.

Gerard Butler skal være aktuell for rollen som skattejegeren, en skuespiller som Wirkola mener passer godt:

– Det er så klart spennende med et så stor skuespiller knyttet opp mot filmen. Han er veldig dyktig og har den rette karisma for å gjøre denne rollen, men det er fremdeles vanskelig å si om han blir med. Alt kommer an på tidsskjema, det er ennå mange ting som skal på plass før og om dette skal bli en film, sier Wirkola til NRK.

" Kill Buljo 2 " antas å nå norske kinolerret i mars 2013, mens " Hansel and Gretel: Witch Hunters" har planlagt premiere 11. januar 2013.

Når "Afterburn" kommer er foreløpig ubestemt.