Pål Sverre Valheim Hagen skal spille arkeologen Sigurd i Gåten Ragnarok.

Pål Sverre Hagen klar for Gåten Ragnarok

Rollebesetningen til den norske storfilmen er klar.

Innspillingen av " Gåten Ragnarok" går i gang 2. mai, og i dag ble rollebesetningen presentert på en pressekonferanse på Vikingskipmuseet. Produsent Martin Sundland fortalte pressen at han sammen med Are Heidenstrøm har jobbet med prosjektet i tre år, og gleder seg til å ta fatt på innspillingen.

- Det blir en vaskeekte eventyrfilm!

Bakteppet for filmen er spenningen og fascinasjonen for funnene rundt det 1200 år gamle Osebergskipet. Ved utgravingen forventet man å finne runer, men kun ni små ord som senere ble tydet til "mennesket vet lite" ble oppdaget. Og det er her filmens hovedperson, arkeologen Sigurd Svendsen, som skal spilles av Pål Sverre Valheim Hagen setter i gang plottet. Han har nemlig en teori om at Osebergskipet skjuler en hemmelighet fra vikingtiden.

Maria Tranderød Berglyd, Pål Sverre Valheim Hagen, Nicolai Cleve Broch, Sofia Helin, Bjørn Sundquist og debutant Julian Podolski.
Maria Tranderød Berglyd, Pål Sverre Valheim Hagen, Nicolai Cleve Broch, Sofia Helin, Bjørn Sundquist og debutant Julian Podolski.

Rutinert ensemble

Sammen med sine to barn Ragnhild og Brage som spilles av Maria Annette Tanderø Berglyd (Jørgen + Anne = sant) og Julian Podolski, legger Sigurd ut på et eventyr for å finne sannheten. Mysteriet leder dem inn i "ingenmannsland" mellom Norge og Russland der ingen mennesker har vært i senere moderne tid. Det de finner viser seg å bli mer spennende enn noen kunne drømme om.

Med på eventyrjakten er også kompanjogen Allan, som spilles av Nicolai Cleve Broch. Bjørn Sundquist skal spille Leif, som stikker kjepper i hjulene for jakten på Osebergskipets hemmelighet.

Den kvinnelige hovedrollen er tildelt den svenske skuespilleren Sofia Helin, som vi sist så i NRK-serien "Broen".

Svaret på hva Osebergskipet skjuler av hemmeligheter blir å se på kino i august neste år.