Mark Ruffalo og Robert Downey Jr. i The Avengers

Superheltene i The Avengers

Møt karakterene i storfilmen "The Avengers", hvor en rekke av Marvels superhelter og superskurker samles på et brett.

27. april er det klart for superheltbonanza med ” The Avengers”. I filmen trues den globale sikkerheten av en uventet fiende, og Nick Fury må samle sammen et eliteteam som kan redde verden fra katastrofe.

Se ny trailer her!

Disse Marvel-kjenningene blir da å se i samme film:

Iron Man (Robert Downey Jr.) fra The Avengers
Iron Man (Robert Downey Jr.) fra The Avengers

IRON MAN aka Tony Stark ( Robert Downey Jr.)

Etter de populære filmene ” Iron Man” (2008) og ” Iron Man 2” (2010) returnerer Robert Downey Jr. i rollen som Iron Man. Hans alter ego Tony Stark er en supersmart milliarder, playboy og forretningsmann med oppfinnsomme ingeniørskills. I "The Avengers" skal han samarbeide med andre superhelter, og når det gjelder Captain America er det ikke bare bare å finne felles grunn.

Med sin mekaniske superrustning, som han har konstruert selv, har han disse superkreftene: overmenneskelig styrke, supersonisk flyving, engerilager, utholdenhet og missiler.

Black Widow (Scarlett Johansson) fra The Avengers
Black Widow (Scarlett Johansson) fra The Avengers

BLACK WIDOW – aka Natasha Romanoff ( Scarlett Johansson)

I “ Iron Man 2” møter vi for første gang Scarlett Johansson i Black Widows skikkelse. Marvel-karakteren starter som en fiendtlig Soviet-spion, men ender opp med å bli rekruttert inn i superheltteamet The Avengers.

Med sin high-tech bekledning er denne femme fatelen av en superhelt utstyrt med diverse våpen og har disse kreftene: atlet og gymnast i verdensklasse, kampsportekspert, våpenspesialist, spionasje i toppklassen, forsterket immunsystem, hypnose og forsinket aldring.

Thor (Chris Hemsworth) fra The Avengers
Thor (Chris Hemsworth) fra The Avengers

THOR ( Chris Hemsworth)

Vi ble kjent med Chris Hemsworth som denne opprørske superhelten i ” Thor” (2011), hvor han ble sendt til jorden i eksil som straff for ikke å følge sin far Odins ordrer.

Som norrøn gud skiller han seg fra de andre og har intet alter ego (dog han har hatt ulike aliaser), og dette er superkreftene han besitter: overmenneskelig styrke, hurtighet og utholdenhet, udødelighet og evne til helbredelse, i tillegg til supervåpenet Mjølner, som kan manipulere været, absorbere og projisere energi, manipulere elektrisitet og transportere superhelten.

Captain America (Chris Evans) fra The Avengers
Captain America (Chris Evans) fra The Avengers

CAPTAIN AMERICA aka Steve Rogers ( Chris Evans)

Chris Evans gjorde sin første opptreden som denne superhelten i “ Captain America: The First Avenger” (2011), hvor vi fikk følge rekrutten Steve Rogers på sin ferd mot sitt alter ego Captain America gjennom et topphemmelig eksperiment.

Serumet og treningen som gjorde ham til Captain America gir han disse superkreftene: makismale fysiske krefter, kampsport- og nærkampekspert, mester i taktikk og sitt karakteristiske superskjold.

Hulken (Mark Ruffalo) fra The Avengers
Hulken (Mark Ruffalo) fra The Avengers

HULKEN aka Bruce Banner ( Mark Ruffalo)

I ” The Incredible Hulk”(2008) var det Edward Norton som spilte den grønne superhelten, men i ”The Avengers” er det Mark Ruffalo som har tatt over rollen. Fysikeren Dr. Bruce Banner ble til sitt emosjonelle og impulsive alter ego Hulken, etter å ha blitt eksponert for en gamma-bombe han selv fant opp.

Mens Banner er superintelligent, har hans monstrøse alter ego (som oppstår ufrivillig når han blir sint eller oppglødd) disse superkreftene: grenseløs styrke, spenst og utholdenhet, mulighet til å puste under vann, rask helbredelse og høy motstand mot hjernevask.

Hawkeye (Jeremy Renner) fra The Avengers
Hawkeye (Jeremy Renner) fra The Avengers

HAWKEYE aka Clint Barton ( Jeremy Renner)

Vi fikk et lite glimt av Jeremy Renner som Hawkeye i en cameorolle i ” Thor”. Nå blir det mer spilletid på karakteren, som i likhet med Black Widow startet sin historie i Marvel universet som skurk før han sluttet seg til superheltteamet.

Med bakgrunn i et omreisende karneval har Hawkeye blitt en bueskytter i mesterklassen og han har i tillegg disse kreftene: atlet, akrobat og gymnast, med førsteklasses kampsportferdigheter.

Nick Fury (Samuel L. Jackson) fra The Avengers
Nick Fury (Samuel L. Jackson) fra The Avengers

NICK FURY ( Samuel L. Jackson)

Nick Fury koordinerer Avengers-initiativet og er sjefen for S.H.I.E.L.D. (Strategic Hazard Intervention Espionage Logistics Directorate), et spion- og lovhåndhevende agentur i Marvel-universet.

Han er en krigshelt fra andreverdenskrig og superspion med disse kreftene: forsinket aldring, erfaren soldat, strateg og høye ferdigheter innen våpenbruk og kampsportteknikker. S

Loki (Tom Hiddleston) fra The Avengers
Loki (Tom Hiddleston) fra The Avengers

LOKI ( Tom Hiddleston)

Vi stiftet først bekjentskap med Hiddleston som den onde norrøne guden Loke (Loki) i ” Thor”. I ”The Avengers” kommer han til jorden med skumle planer om hevn og verdensherredømme.

Superskurken har intelligens på geninivå og gudommelige krefter: telepati, klarsynthet, formskifting, flukt-ferdighter, teleportasjon og, naturlig nok, udødelighet.

Les flere superheltnyheter her!

Black Widow og Captain America i The Avengers
Black Widow og Captain America i The Avengers
Captain America og Hawkeye i The Avengers
Captain America og Hawkeye i The Avengers
Hulken og Hawkeye i The Avengers
Hulken og Hawkeye i The Avengers
Hulken og Iron Man i The Avengers
Hulken og Iron Man i The Avengers
Black Widow og Thor
Black Widow og Thor
Nick Fury og Maria Hill
Nick Fury og Maria Hill