Johnny Depp i Dark Shadows

Mer Depp/Burton-magi på kinolerretene

I over 20 år har Johnny Depp vært Tim Burtons muse. Nå er de to vennene kinoaktuelle med nye absurditeter i "Dark Shadows".

11. mai er det premiere på den åttende Tim Burton-filmen med Johnny Depp i hovedrollen: fantasykomedien " Dark Shadows".

Stem på din favoritt Depp-karakter fra Burtons univers nederst i artikkelen!

Her spiller Depp vampyren Barnabas Collins, som har blitt holdt fanget i over 200 år. Når han endelig blir sluppet fri, i året 1972, returnerer han til sitt ærverdige hjem Collinood Manor. Stedet er lagt i ruiner og hans dysfunksjonelle slektninger er full av hemmeligheter, og verden er ikke det den var sist Barnabas så dagens lys. Som om ikke det var nok, dukker også en ond, elskovsyk kvinne fra hans fortid opp.

I filmen møter vi også Burtons kone og gjenganger i filmene hans, Helena Bonham Carter, i tillegg til Eva Green, Michelle Pfeiffer og Chloe Moretz.

Regissør Tim Burton og Johnny Depp
Regissør Tim Burton og Johnny Depp

EVENTYRET DEPP/BURTON

Med "Edward Saksehånd" (1990) startet det som skulle bli et langvarig filmatisk samarbeid mellom filmskaper Tim Burton og skuespilleren Johnny Depp. Siden det har vi fått utallige eventyr med bissare karakterer utspilt i karakteristiske, mørke og mystiske universer.

Siden "Edward Saksehånd" har de to vært nære venner og Johnny Depp har figurert i totalt åtte av den originale regissørens filmer, hvis man tar med stemmen i "Corpse Bride". Produsent Scott Rudin skal en gang ha sagt: "Basically Johnny Depp is playing Tim Burton in all his movies. ", noe Burton selv skal være uenig i, men et utsagn som Depp støtter. Han har blant annet sagt at Edward Saksehånd representerte Burtons vanskeligheter med å kommunisere som tenåring.

DEPP I BURTONS FILMER

Edward Saksehånd - Johnny Depp
Edward Saksehånd - Johnny Depp

" Edward Saksehånd" (1990)

Denne filmen, hvor Depp spiller den uferdige, kunstig skapte Edward, markerte skuespillerens overgang fra rent tenåringsidol til en karriere med mer utfordrende og eksentriske roller, som han etter hvert har blitt så kjent for.

Johnny Depp som Ed Wood
Johnny Depp som Ed Wood

" Ed Wood" (1994)

Her spiller Depp rollen som legendariske og meget spesielle Ed Wood, som regnes som tidenes dårligste regissør - kalkunmakeren over alle.

Johnny Depp i Sleepy Hollow
Johnny Depp i Sleepy Hollow

" Sleepy Hollow" (1999)

Johnny Depp gjør rollen som politikonstabel Ichabod Crane, en samvittighetsfull og eksentrisk type som benytter uortodokse metoder i sin jakt på den hodeløse rytteren.

Johnny Depp i Charlie og sjokoladefabrikken
Johnny Depp i Charlie og sjokoladefabrikken

" Charlie og sjokoladefabrikken" (2005)

Hvem andre en kunne gjøre en troverdig Willy Wonka? Roald Dahls kjente figur er både genial, gal og super-eksentrisk. Perfekt for Johnny Depp.

Corpse Bride
Corpse Bride

" Corpse Bride" (2005)

Her står Depp for stemmen til hovedkarakteren Victor Van Dort, en sjenert brudgom som med sine brullypsløfter vekker til live en giftesyk ung avdød kvinne.

Johnny Depp i Sweeney Todd
Johnny Depp i Sweeney Todd

" Sweeney Todd: Demonbarbereren fra Fleet Street" (2007)

Depp lar virkelig galskapen flyte i rollen som den demoniske, syngende barbereren fra 1800-tallets London. En antihelt som herjer Fleet Street med sin skarpe barberkniv.

Johnny Depp som The Mad Hatter i Alice in Wonderland
Johnny Depp som The Mad Hatter i Alice in Wonderland

" Alice in Wonderland" (2010)

I Burtons magiske versjon av det kjente eventyret, får Depp nok en gang boltre seg i kostymer og galskap: Han er Den Gale Hattemakeren - mad as a hatter - navnet sier alt.

Johnny Depp i Dark Shadows
Johnny Depp i Dark Shadows

" Dark Shadows" (2012)

Barnabas Collins er den ferskeste Depp-varianten fra Burtons karakterergalleri. Filmen kan sees på kino fra 11. mai.

Over 20 år med Depp/Burton-magi - hvilken karakter er den mest minneverdige?