Brad Pitt i Moneyball

Nyheter på DVD og Blu-ray

Oscarnominerte kvalitetsfilmer og et norsk drama.

Vakre Carey Mulligan i Shame

SHAME

Slippes 09. mai

Brandon ( Michael Fassbender) har alt. God jobb og flott leilighet midt på Manhattan. Han er høy, mørk og vakker. Har selvtillit og karisma. Men bak den perfekte fasaden skjuler det seg en ensom mann. For Brandon klarer ikke nære forhold. Han har ingen venner eller familie. I tillegg har han et umettelig behov for sex.

Inn i Brandons liv stormer søsteren Sissy ( Carey Mulligan). Hun har er sterkt behov for omsorg og omtanke. Kan hun finne det hos Brandon? Dramaet ble nominert til to BAFTA og én Golden Globe.

Jeremy Irvine i War Horse

WAR HORSE

Slippes 09. mai

Steven Spielbergs "War Horse" følger unge Albert ( Jeremy Irvine) og hesten hans Joey, og hvordan deres bånd brytes da Joey blir solgt til kavaleriet og sendt til skyttergravene under den første verdenskrig. Til tross for at han er for ung til å verve seg, setter Albert kurs mot Frankrike for å redde sin venn.

Krigsdramaet ble nominert til hele seks Oscarstatuetter! Les også vår kåring over de beste hestefilmene.

Brad Pitt og Jonah Hill i Moneyball

MONEYBALL

Slippes 09. mai

Ved begynnelsen av 2002-sesongen befinner Billy ( Brad Pitt) seg i en håpløs situasjon: hans lille klubb Oakland A har mistet sine stjernespillere (igjen) til de største klubbene, og må gjenoppbygge sitt lag og konkurrere med bare en tredjedel av storlagenes lønnsbudsjett.

Drevet til å vinne går Billy løs på systemet ved å utfordre alle spillets grunnleggende tenkesett. Han ansetter Peter Brand ( Jonah Hill), en skarpsindig tallknuser økonomiutdannet ved Yale. Sammen snur de opp ned på konvensjonell tankegang ved å granske alt på nytt, og utnytte databasert statistisk analyse som baseballmiljøet lenge har ignorert.

Dette biografiske dramaet ble også nominert til seks Oscarstatuetter. Les også vår kåring av Brad Pitts beste roller!

Laila Goody og Fridtjov Såheim i Inn i mørket

INN I MØRKET

Slippes 09. mai

To familier rammes av den samme hendelsen på vidt forskjellige måter, og de to fedrene står i sentrum av handlingen. Den ene plages av dårlig samvittighet for ulykken og for å ha holdt tilbake sannheten. Den andre drives av frustrasjon, sorg og sinne. Begge må leve med sine følelser og med omgivelsene.

Tempoet i "Inn i mørket" er sakte, og handlingen drives framover av indre konflikt. Den særegne kameraføringen og musikken bidrar til å skildre personer i ubalanse. Thomas Wangsmos debut som spillefilmregissør er et drama om hvordan menneskers liv kan snus på hodet på grunn av to sekunders uoppmerksomhet.

Andre titler som slippes er " Scoreturen", " Simon og Eiketrærne" og " The Darkest Hour".