Kristen Connolly i The Cabin in the Woods

Tror du at du har sett en skrekkfilm før?

Da har du ikke sett The Cabin in the Woods.

Det er endelig klart for den mye omtalte " The Cabin in the Woods" på norske kinoer. Filmen har allerede høstet mye positiv omtale fra horrorfantaster og skrekkfilm-bloggere verden over. Hvorfor? Fordi den tar den klassiske sjangeren til et nytt nivå.

Historien er som følger: Fem venner reiser på helgetur til en bortgjemt hytte i skogen. Nifse ting skjer. Høres kjent ut?

Filmens produsent og manusforfatter, Joss Whedon, har hatt en suksessrik vår med " The Avengers". Med sin fantasi er han i vinden om dagen, og sammen med regissør Drew Goddard har han regelrett demontert den noe utslitte grøsser-sjangeren, og presenterer den i en helt ny drakt. Fans og kritikere har allerede gitt seg ende over, og gitt filmen henholdsvis 81 og 90% på rottentomatoes.com.

Jesse Williams og Kristen Connolly i The Cabin in the Woods
Jesse Williams og Kristen Connolly i The Cabin in the Woods

Noe av årsaken til de gode mottakelsene er at Whedon og Goddard gir sjangeren både et friskt pust og et lite sleivspark. Det klassiske oppsettet med ungdommene som drar på tur, illustrert med en dum blondine, en sportsidiot, en nerd, en prippen jomfru og en alternativ sjel, er beholdt, men utover det er det meste snudd på hodet. For de som har sett et par skrekkfilmer før byr det hele til og med på litt latter, for filmen er like mye en film om skrekkfilmer som en skrekkfilm i seg selv.

Les også: Vinn grøss i vår Cabin in the Woods-konkurranse!

NB! Potensiell spoiler!

Whedon og Goddard har begge lang fartstid innenfor sjangeren med serier som "Buffy" og "Angel" på merittlisten, og liker virkelig å spille sjakk med seerne. Her kommer den første twisten: Et sted langt unna, i et kontrollsenter, sitter en gruppe forsker-typer og spiller et intrikat spill. Scenarioene ungdommene utsettes for foregår også andre steder i verden, og det hele overvåkes nøye. Akkurat denne gjengen kommer spesielt uheldig ut med kontrollsenteret, for objekter fra dine verste mareritt florerer. Høres det fortsatt ut som en klassisk skrekkfilm?

Om du tror dette er den eneste twisten som skiller "The Cabin in the Woods" fra alle andre skrekkfilmer må du tro om igjen!

Ta en titt på traileren her, du kan komme til å bli overrasket.