Chris Hemsworth

Hemsworths hat trick

Etter å ha slått fra seg i "The Avengers", dukker Chris Hemsworth opp i to forsommerfilmer til – yngre og slankere.

Hollywood liker å smi mens kasseapparatet er varmt. Grøsseren " The Cabin in the Woods" er produsert og delvis skrevet av " The Avengers"-regissøren Joss Whedon.

Selv om det er gått tre år siden innspillingen, får den kinopremiere 11. mai. Altså er det en ung, noe mindre muskuløs, Chris Hemsworth (28) som reiser på hyttetur med kompisgjengen – med skjebnesvangre konsekvenser.

Chris Hemsworth i The Cabin in the Woods
Chris Hemsworth i The Cabin in the Woods

– Jeg føler meg som Benjamin Button. Jeg blir yngre etter hvert som filmene mine lanseres, fleiper han overfor NTB i London.

– Jeg visste ingenting da. Jeg gremmer meg ved tanken på hvordan jeg presterte for noen skarve uker siden. Du foretrekker jo at det siste som kommer ut, dokumenterer det siste du har lært, tilføyer han mer alvorlig.

Chris Hemsworth i Snow White and the Huntsman
Chris Hemsworth i Snow White and the Huntsman

Ble "gravid"

Fysikken hans er et kapittel for seg. Etter å ha lagt seg ut i anledning " Thor", måtte Hemsworth ned i vekt igjen til " Snow White and the Huntsman" (8. juni) – hvor han spiller mot "Twilight"-frøkna Kristen Stewart.

– Jeg trappet opp mengden løping og kardiotrening for å kvitte meg med noe av kroppsmassen. Jeg skjerpet dietten og alt sammen. Til slutt utviklet jeg samme symptomer som en gravid, påstår han og skoggerler.

– Jeg var sulten døgnet rundt. Jeg var trøtt, humørsyk og mistet hår. Det var utmattende, innrømmer australieren Hemsworth, som har hevdet seg i en drøss "mest sexy"-kåringer siden gjennombruddet i "Home and Away" midt på 2000-tallet.

Stadig sulten

Lillebroren hans Liam Hemsworth er også skuespiller, sist sett i kritikerhiten " The Hunger Games". Ingen av dem har mistet bakkekontakten ennå, bedyrer eldstemann.

Liam og Chris Hemsworth
Liam og Chris Hemsworth

– Vi er begge glade for å få være med i filmer av denne størrelsen, med denne grad av suksess. Vi prøver å beholde samme tilnærming til ting etter hvert som livet tikker av gårde. Jeg tror det er evnen til å verdsette det som bringer deg videre og holder deg på jorda.

– Er du overrasket over hvor langt du er kommet på disse tre årene?

– Ja, men filmene har fulgt så tett på hverandre at jeg ikke har hatt tid til å fordøye alt. Jeg har stort sett vært på settet og jobbet. Målet i dag er friheten til alltid å få bestemme hva jeg vil medvirke i. I begynnelsen bruker du så mye av karrieren til å skaffe deg en karriere. Du banker på alle dører og melder deg frivillig overalt.

Racersjåfør neste

– Var du skuffet over at du fikk så pass liten plass i "The Avengers"?

Chris Hemsworth som Thor i The Avengers
Chris Hemsworth som Thor i The Avengers

– Jeg talte ikke replikkene mine, hvis det er det du mener. Nei, jeg så på samspillet som et svært pluss. Utfordringen var å vokse med oppgaven og ikke miste ballen når du fikk den. Så mange av scenene avhengte av den der utvekslingen (knipser med fingrene) mellom ensemblet. Da gjaldt det å følge med.

– Hvordan blir det å spille James Hunt i Ron Howards "Rush"?

– Jeg visste ikke mye om racerbilkjøring før. Da jeg satte meg inn i det, fikk jeg sans for det dekadente og lidenskapelige 70-tallet. Hunt var epokens rockestjerne og playboy.

Med svarte beinklær og tredagersskjegg framstår Hemsworth rimelig rockestjerneaktig selv når han drar labben gjennom sine lange blonde lokker.

– Nå er Formel 1-sirkuset blitt dønn trygt og sterilt på grunn av sponsorvirksomhet og sensur. Så jo, jeg tror det kan bli en bra historie.