Ingrid Bolsø Berdal i Flukt

Norsk svartedauen-film selger bra i Cannes

Den norske filmen "Flukt" er blitt en populær tittel under den pågående Cannes-festivalen etter at markedsvisnings-delen.

Entertainment One har kjøpt distribusjonsrettighetene til den norske filmen for Nord-Amerika. Rialto Distribution har sikret seg rettighetene for Australia.

– Vi startet forhåndssalget basert på en tre minutter lang promotrailer i Berlin tidligere i år, og nå i Cannes har vi fått vist en uferdig versjon av filmen. Den har imponert stort i markedet, sier Rikke Ennis, direktør i salgsselskapet Trust Nordisk.

Isabel Andreasen som Signe, Bjørn Moan som Loke og Richard Skog som Skjalg i Flukt

Filmen er per i dag solgt til Nord-Amerika (Entertainment One), Australia (Rialto Distribution), England (Momentum), Tyskland (Koch Media), Spania (Aurum Producciones), Tsjekkia og Slovakia (Film Europe) og Gulf Film (Midtøsten).

På rollelisten til den Roar Uthaug-regisserte filmen, finner vi navn som Richard Skog, Ingrid Bolsø Berdal, Hallvard Holmen og Iren Reppen.

– Det ser ut til at kombinasjonen rå norsk natur, middelalder og tøff action er en vinner, sier produsent Martin Sundland.

Se traileren

Ingrid Bolsø Berdal i Flukt

Filmen tar oss med til årene etter Svartedauens herjinger. En fattig familie legger ut på reise som skal vise seg å bli meget actionfylt og strabasiøs.

" Flukt" lander på norske kinoer 28. september og er produsert av selskapet som blant annet har stått bak "Fritt Vilt"-filmene.