Fra Prometheus

Gode anmeldelser for Prometheus

Norske kritikere lar seg begeistre!

Lillestrøm, Oslo, Tromsø og Trondheim har førpremiere på storfilmen i dag, og i morgen har "Prometheus" premiere over hele landet. Norske filmkritikere lar seg begeistre av Ridley Scotts retur til sci-fi-verdenen, og følgende medier har alle trillet terningkast 5:

Aftenposten: CGI-effektene er spektakulære, og kommer til sin fulle rett i 3D - filmen er det amerikanerne ville kalt "eye-candy".

BT: "Prometheus" er en sann fryd av en film. Teknisk briljant, full av wow-øyeblikk og filosofisk såpass godt skodd at den oppleves som noe mer enn bare pent innpakket eskapisme.

Cinema: Prometheus går tilbake til opphavsmytologien, og tangerer den fint uten å kopiere seg selv, og science fiction har mulig aldri sett bedre ut enn den gjør her.

Michael Fassbender i Prometheus

Dagbladet: Scott sjonglerer action, horror og metafysisk grubling med stø hånd.

Dagsavisen: Alien-fans, gled dere!

Fædrelandsvennen: Visuelt storslått, fengslende actiondrama.

Ridley Scott og Noomi Rapace under innspillingen av Prometheus

Natt&Dag: Fassbender er magnetisk som alltid, og bærer filmen som den følelsesløse, men kalkulerte cyborgen, med perfekt subtile målbevisste bevegelser.

NRK P3: På sitt beste er "Prometheus" spennende science fiction med en mesterlig visuell fortellerstil.

Stavanger Aftenblad (terningkast 6): Ridley Scott har laget en velforma, hypnotiserende alien-thriller fra den delen av Universet hvor han ruler. Noomi Rapace spiller med imponerende intensitet, og filmen er vakker og vill.

VG: Teknisk og visuelt er dette et fulltonende og praktfull verk! Bilder og lyd og effekter er simpelthen helt topp.