Mads Mikkelsen skal spille en ung Hannibal Lecter

Mikkelsen blir ung Hannibal Lecter i TV-serie

Mye spennende på gang for den dyktige dansken.

Forrige uke ble det annonsert at Mads Mikkelsen skal spille superskurk i den kommende "Thor 2", og nå er det klart at han har landet rollen som en ung Hannibal Lecter i NBCs nye seriesatsning "Hannibal".

Dansken, som nylig vant Gullpalmen i Cannes for sin innsats i Thomas Vinterbergs "Jagten", tar dermed opp arven etter Anthony Hopkins, som vant Oscar for sin innsats som den forstyrrede psykiateren.

LEGENDARISK SKURK

Dr. Hannibal Lecter er en av filmhistoriens mest kjente og fryktinngytende karakterer. Vi har sett ham portrettert gjennom tre filmer av en glimrende Hopkins, i "Nattsvermeren" (1991), "Hannibal" (2001) og "Red Dragon" (2002). For innsatsen i førstnevnte vant Hopkins sin første og hittil eneste Oscar.

Anthony Hopkins som Hannibal Lecter i Nattsvermeren
Anthony Hopkins som Hannibal Lecter i Nattsvermeren

Før Hopkins gjorde karakteren superkjent, ble det også laget en første film, "Manhunter" (1986), hvor Brian Cox spiller rollen, og etter "Red Dragon" kom den mindre kjente "Hannibal Rising" (2007), hvor Hannibals barndom og oppvekst adresseres.

Lecter er lynenede intelligent og i tillegg til sitt psykiatriyrke har han store kunnskaper innen medisin, fysiologi, matlaging, kunst og musikk - et multitalent med et mørkt sinn og en forkjærlighet for kannibalisme.

LECTERS FORTID

Hugh Dancy, kjent fra "Hysteria" og "Martha Marcy May Marlene", skal spille rollen som Will Graham, en FBI-profiler som kontakter den profilerte psykiateren for å få hjelp til å løse saker. Handlingen utspiller seg før Lecters grusomme sider avsløres, og serieskaper Bryan Fuller forteller dette om plottet:

"Dette er før han ble fengselt, og han bruser med fjærene. (...) Han blir ikke fremstilt som skurk. Hvis publikum ikke kjenner til historien hans, vil de ikke se ham komme. Vi bruker Alfred Hitchcocks spenningsprinsipper - vi viser publikum bomben under bordet og lar den grue seg til det smeller."

Serien skal ha 13 episoder og er produsert og skrevet av Bryan Fuller. Premieren forventes til neste år.

Før den tid blir Mikkelsen å se på norske kinoer i det dramatiske kjærlighetsdramaet "En kongelig affære", som har norsk kinopremiere i september.

Kilde: Entertainment Weekly