Kristen Stewart i Snow White and the Huntsman

Snøhvit og de to regissørene

Årets andre film om piken med hud hvit som sne er her.

Det er eventyrtid i Hollywood om dagen, og spesielt historien om Snøhvit og de syv dvergene ser ut til å ha fenget regissørene.

Snehvit og de syv dvergene
Snehvit og de syv dvergene

Historien om Snøhvit har blitt gjenfortalt i en rekke versjoner gjennom tidene. Felles er at de alle bygger på brødrene Grimms eventyr fra 1812. Allerede i 1937 kom Disneys klassiker av en tegnefilm. Etter dette er det satt opp utallige teaterstykker, og i 2011 fikk vi den første TV-serien om Snøhvit: "Once Upon a Time".

I år er eventyrlysten vekket hos henholdsvis Tarsem Singh og Rubert Sanders, og en real kamp om å nå kinolerretet først har pågått.

Julia Roberts og Lily Collins i Lille speil på veggen der.
Julia Roberts og Lily Collins i Lille speil på veggen der.

LILLE SPEIL PÅ VEGGEN DER

Første film ut om prinsessen med den onde stemoren fikk vi i mars, da med Tarsem Singh i regissørstolen. "Lille speil på veggen der" holder seg tro mot det opprinnelige eventyret, og har elskverdige Lily Collins i hovedrollen. Den kjekke prinsen spilles av Armie Hammer, og den vakre, men onde dronningen bekles av ingen ringere enn Julia Roberts.

Snøhvit gjør opprør mot dronningens behandling av innbyggerne i kongerike, og forvises fra slottet. I skogen treffer hun tradisjonen tro syv små dverger som blir hennes hjelpere. De lærer henne sine triks, og med den kjekke prinsen på laget slår de tilbake mot den onde dronningen. Filmen er livlig, fargerik og fylt av alle de rette eventyrmomentene med både prinser, prinsesser, magiske skapninger og en god dose romantikk.

Chris Hemsworth og Kristen Stewart i Snow White and the Huntsman

SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN

Rupert Sanders' versjon av Snøhvit antar en mørkere undertone i form av et actioneventyr. Snøhvit er fortsatt den eneste i landet som er vakrere enn dronningen, og derfor ønsker dronningen henne død. Etter å ha flyktet til skogs er Snøhvit blitt en riktig så krigersk opprører, og sammen med jegeren slår hun tilbake mot denne tyrannen av en dronning som spilles av Charlize Theron. Et par twister i eventyret er det, men gjenkjennelsesfaktoren er fortsatt der.

"Snow White and the Huntsman" gikk rett inn på kinotoppen i USA etter åpningshelgen. Filmen treffer både publikum som er ute etter action, og de som allerede har lagt sin elsk på Twilight-stjernen Kristen Stewart eller Thor- kjekkas Chris Hemsworth.

Snipp, snapp, snute - fristen for å se de to versjonene av Snøhvit er ikke ute!