Kristen Stewart på verdenspremieren til Snow White and the Huntsman

Stewart ofret seg for Snøhvit

«Twilight»-stjernen Kristen Stewart (22) ofret helsa for å overbevise i «Snow White and the Huntsman».

– Jeg forstrakk hver muskel, ødela tommelen og var fullstendig dekket av skrubbsår, forteller Kristen Stewart.

NTB treffer henne på staselige Arundel Castle sørøst i England, opptakssted for påkostede «Snow White and the Huntsman» som har norgespremiere 8. juni.

Se traileren her

Kristen Stewart i Snow White and the Huntsman

Angivelig kjørte regissør Rupert Sanders henne hardt i sin action-mettede nytolkning, hvor Charlize Theron spiller den onde dronningen og Chris Hemsworth den barske jegeren.

– Jeg frøys hele tida, hevder Stewart etter å ha hektet av seg skinnjakka.

– Jeg tilbrakte pinadø hele innspillingen skjelvende. Hver gang det ser ut som om jeg er ukomfortabel eller bekymret, er det sannsynligvis fordi så er tilfelle.

Kristen Stewart i Snow White and the Huntsman

Rett til topps

Billettsalgstallene fra USA vitner om at prøvelsene var verdt det: «Snow White» gikk rett til topps i åpningshelgen. Dermed har Stewart bevist at hun har mer innabords enn vampyrglade Bella fra milliardsuksessen «Twilight».

– Vi ville ta handlingslinjene fra eventyret som alle kjenner, og klusse dem til litt. For det er jo sånn livet er, sier hun.

Kristen Stewart i The Twilight Saga: Eclipse

– I reklamen kan det kanskje virke som om vi snur ting totalt på hodet. Men vi er svært inspirert av originalhistorien. Vi plasserer bare skikkelsen min i farligere situasjoner, presiserer Stewart, som blant annet får sju noe spesielle dverger å stri med på skogsturen.

Ved hjelp av framskreden filmteknologi har Sanders krympet alt unntatt kjeften på størrelser som Bob Hoskins, Ian McShane, Eddie Marsan og Ray Winstone. Pluss på «Pirates of the Caribbean»-kjekkasen Sam Claflin som prins William, og vi snakker om en stjernesprek forsamling.

Digger London

Midtveis i intervjuet sklir californieren Stewart over i britisk tonefall. Siden i fjor har hun lånt kompisen Robert Pattinsons hjemby, noe hun mener har gjort underverker for henne.

Robert Pattinson på den britiske premieren til The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 1

– Det er noe helt annet å bo i London. Det foregår så mye, skryter hun, og røper at hun er blitt jazzentusiast i arbeidet med Kerouac-filmatiseringen «On the Road», som er kinoklar 14. september.

– Du blir veldig isolert i Los Angeles. Enda jeg har sans for det òg – jeg ble tross alt født der – er dette annerledes, og utvilsomt artigere.

– Ligner din Snøhvit Bella på noe vis?

– De er like i den forstand at begge blir «gallionsfigurer» for storyen. I tillegg til å være individer symboliserer de noe mer. De begynner som ingenting og blir sjef for alt sammen, liksom.

Hardt press

– Altså står og faller mye på din person?

– Sant nok, men jeg bryr meg ikke om presset. Selv om jeg er kjempestolt av både «Snehvit» og «Twilight», gir jeg blaffen i om de flopper. Hvis denne filmen hadde gått på trynet, ville jeg blitt overrasket, ikke mindre happy.

– Så, hvem er vakrest i landet her, Theron eller du?

– Jeg er redd Charlize er atskillig heitere enn meg. Når hun kommer inn i et rom – jeg mener, jeg kan føle henne herfra!

Charlize Theron i Snow White and the Huntsman

Stewart flirer skøyer-møter-skurkaktig.

– Hun er utstyrt med noe som kun et fåtall er, nemlig en rett-i-trynet sex appeal. Hvilket er ganske så kult.