Regissør Anne Sewitsky etter pressevisningen av filmen Sykt Lykkelig på Filmens Hus

Sewitsky får tilskudd

Regissør Anne Sewitsky og produsent Synnøve Hørsdal i Maipo Film AS får tilskudd til inntil tre filmer fra Norsk filminstitutt.

Tilskuddsordningen for pakkefinansiert produksjon av kinofilm gir produsenter mulighet til å få samlet tilskudd for utvikling og produksjon av to kinofilmer, og mulighet til å søke på en tredje.

Anne Sewitsky har regissert spillefilmene «Sykt lykkelig» og «Jørgen + Anne = sant». «Sykt lykkelig» med Agnes Kittelsen i hovedrollen tok hovedprisen ved Sundance-festivalen i 2011 og var Norges Oscar-kandidat samme år.

Sykt lykkelig
Sykt lykkelig

«Jørgen + Anne = sant» hadde premiere ved filmfestivalen i Berlin i fjor, og har tatt flere priser internasjonalt.

Sewitsky har også regissert kortfilmen «Oh My God!» og episoder i TV-serien «Koselig med peis».

– Anne Sewitsky representer noe forfriskende og originalt i norsk film. Hun framstår som en dristig og lite konvensjonell regissør, og viser også stor vilje til å kommunisere med publikum, sier avdelingsdirektør Ivar Køhn i Norsk filminstitutt.

Regissør Anne Sewitsky på pressedag med Sykt lykkelig
Regissør Anne Sewitsky på pressedag med Sykt lykkelig

I fjor fikk regissør Joachim Trier pakkefinansiert tilskudd med produsent Yngve Sæther i Motlys. I 2010 fikk regissørene Sara Johnsen og Erik Poppe pakkefinansiert tilskudd, med henholdsvis produksjonsselskapene 4 1/2 med produsent Turid Øversveen og Paradox med produsent Finn Gjerdrum.