Man of Steel promo

Sniktitt på filmåret 2013

Følg med på disse filmene!

2013 tegner til å bli et spennende og variert filmår. Her er noen av storfilmene som står klar til å underholde oss i året som kommer!

Med forbehold om endring i premieredatoer.

Jamie Foxx som Django i Django Unchained
Jamie Foxx som Django i Django Unchained

Django Unchained - 18.01.2013

Drama/western: Quentin Tarantino returnerer med det stjernespekkede westerndramaet "Django Unchained"! Jamie Foxx har hovedrollen som Django, en slave som føres ansikt til ansikt med dusørjegeren Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Den uortodokse Schultz kjøper Django med et løfte om å sette ham fri og gjenforene han med kona når de får fatt i de såkalte Brittle-brødrene - døde eller levende.

Hansel and Gretel: Witch Hunters - 25.01.2013

Action/eventyr: Etter nesten et års utsettelse kommer Tommy Wirkolas Hollywood-debut "Hansel and Gretel: Witch Hunters" med Gemma Arterton og Jeremy Renner i hovedrollene. Hansel og Gretel har vokst opp til å bli drevne dusørjegere, med hekser som sitt spesialfelt. Selveste Will Ferrell er produsent!

Frankenweenie - 25.01.2013

Animasjon: Etter å ha mistet sin elskede hund Sparky, tar unge Victor i bruk vitenskapens kraft for å bringe sin beste venn til live igjen. Han prøver å holde sin nye hjemmelagede skapning skjult, men da Sparky slipper ut, finner hele byen ut at den snille bisken har blitt til en monstrøsitet. Tim Burton står for regi, manus og produksjon av "Frankenweenie".

47 Ronin - 22.02.2013

Action/drama: Keaunu Reeves spiller hovedrollen i denne storslåtte filmatiseringen av det gamle japanske sagnet om samuraikrigerne "47 Ronin", som legger ut på et episk tokt for å hevne sin falne mester.

Promo Iron Man 3

This is 40 - 01.03.2013

Komedie: Manusforfatter, produsent og regissør Judd Apatow er tilbake med en ny komedie! "This is 40" bygger videre på historien til storesøster Debbie (Leslie Mann) og hennes mann Pete (Paul Rudd) fra komedien "Knocked Up", og viser oss hvordan de håndterer sine livssituasjoner.

Victoria - 01.03.2013

Drama: Hovedpersonen Johannes (Jakob Oftebro) er møllersønn og forfatter. Som 14-åring møtte han rikmannsdatteren Victoria på ti år. Han forelsket seg, og vi følger hans desperate forsøk på å kapre sitt livs kjærlighet som befinner seg på gal side av klasseskillene. "Victoria" er basert på Knut Hamsuns bok med samme navn.

Oz: The Great and the Powerful - 15.03.2013

Eventyr: Da den amatørmessige sirkusmagikeren Oscar Diggs (James Franco) slynges fra Kansas til Oz, tror han at han har hatt kjempeflaks. Det tror han helt til han møter tre hekser, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) og Glinda (Michelle Williams), som ikke er overbevist om han er den store trollmannen alle har ventet på.

Jack the Giant Slayer - 22.03.2013

Drama/eventyr: "X-Men 2"-regissøren Bryan Singer har dykket ned i historien om Jack og bønnestengelen, og har laget en film basert på den engelske historien fra 1711. I hovedrollene i "Jack the Giant Slayer" finner vi Ewan McGregor, Nicholas Hoult, Bill Nighy, Stanley Tucci og Ian McShane. Den internasjonale premieren er flyttet frem til 1. mars, så den kan ventes tidligere også i Norge.

Man of Steel - den nye Supermann-filmen

Iron Man 3 - 24.04.2013

Action: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Guy Pearce, Rebecca Hall, Don Cheadle og James Badge Dale samles når Iron Man reiser til Kina for å ta et oppgjør med sin argeste nemesis, Mandarin (Ben Kingsley) i "Iron Man 3".

Star Trek Into Darkness - 15.05.2013

Action/eventyr: Oppfølgeren til "Star Trek" fra 2009 har Benedict Cumberbatch som skurken Khan, Chris Pine, Zoe Saldana, Alice Eve og Simon Pegg i sentrale roller. J.J. Abrams sitter selvfølgelig ved roret av "Star Trek Into Darkness"!

The Fast and the Furious 6 - 24.05.2013

Action: Den sjette filmen i suksesserien inkluderer som vanlig Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Jordana Brewster og Michelle Rodriguez, samt kampsortdama Gina Carano. Det er allerede planlagt en syvende film!

The Hangover Part III - 29.05.2013

Uhellene fortsetter for Phil, Stu og Alan, selv uten utdrikningslag og bryllup i kulissene. Regissør Todd Philips har uttalt at the Wolfpack i "The Hangover Part III" virkelig kommer til å overraske publikum.

Man of Steel - 21.06.2013

Action/eventyr: Regissør Zack Snyder holder kortene tett til brystet, og det har ikke lekket ut mange opplysninger om Supermann-filmen "Man of Steel", bortsett fra at journalisten må beskytte jorden fra onsdkap. Henry Cavill spiller hovedrollen, mens Amy Adams skal spille Lois Lane.

Lone Ranger - 03.07.2013

Action/eventyr: "Pirates of the Caribbean"-regissør Gore Verbinski filmatiserer den gamle westernserien kjent fra radio på 1930-tallet og som fjernsynsserie i 1950-årene. I hovedrollene i "Lone Ranger" finner vi Armie Hammer som The Lone Ranger, Johnny Depp som indianeren Tonto, og Tom Wilkinson som skurken Latham Cole.

World War Z - 12.07.2013

Action/drama: Filmen er inspirert av en bok av Max Brooks, og handler om FN-ansatt som må reise verden rundt for å stoppe en zombie-pandemi. "World War Z" har Brad Pitt i hovedrollen, og er regissert av "Quantum of Solace"-regissøren Marc Forster.

Monsteruniversitetet - 02.08.2013

Animasjon: Handlingen er lagt til Mike og Sullys studietid ved University of Fear. "Monsteruniversitetet" forteller hvordan bestevennene startet som rivaler, og skildrer den humpete veien frem til livene de har i dag.

Ryan Reynolds under innspillingen av R.I.P.D.
Ryan Reynolds under innspillingen av R.I.P.D.

R.I.P.D. - 09.08.2013

Action/komedie: "R.I.P.D." bygger på en tegneserie og handler en politimann (Ryan Reynolds) som omkommer i tjeneste og rekrutteres til en avdeling med døde politimenn, der han med hjelp av partneren (Jeff Bridges) forsøker å finne sin morder. Spenstig!

Gåten Ragnarok - 30.08.2013

Action/eventyr: Arkeologen Sigurd Svendsen (Pål Sverre Hagen) oppdager at Osebergskipet skjuler en hemmelighet fra Vikingtiden. Sammen med sine to barn legger Sigurd ut på et eventyr for å finne sannheten. Mysteriet leder dem inn i "Ingenmannsland" mellom Norge og Russland hvor intet menneske har ferdes i moderne tid.

Serena - november 2013

Drama: Susanne Bier har fått med seg Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i denne dramafilmen. Vi befinner oss i Nord-Carolina under depresjonstiden, og det nygifte ekteparet Pemberton tråkker over lik for å bygge et tømmerimperie som skal videreføres i generasjoner. Forretningene kompliseres imidlertid når det blir klart at Serena ikke kan få barn, og at George har en ukjent sønn..

Hobbiten: Smaugs ødemark - desember 2013

Eventyr/fantasy: Del to av Peter Jacksons antagelig fantastiske filmatisering av Hobbiten lander ett år etter del én. I "Hobbiten: Smaugs ødemark" er følget er på vei til Lonely Mountain og skal ta et oppgjør med den fryktinngytende dragen Smaug.

Flere filmer bekreftes stadig - se hele Kommer-listen!

Flere spennende filmpremierer:

"The Master" - 11.01.2013

"Lincoln" - 01.02.2013

"A Good Day to Die Hard" - 14.02.2013

"G.I. Joe: Retaliation" - 29.03.2013

"The Host" - 05.04.2013

"The Great Gatsby" - 07.06.2013

"Thor: The Dark World" - 08.11.2013

"The Hunger Games: Catching Fire" - november 2013

"Ender's Game" - november 2013