Ukjent stjerne i «Django Unchained»

En lang rekke skuespillerkjendiser er om bord for Quentin Tarantinos kommende westernfilm «Django Unchained». Men blant de mer ukjente stjernene er hesten til Jamie Foxx.

– Han har en stor rolle i filmen, sier regissør Tarantino om hesten Cheetah, som i «Django Unchained» går under rollenavnet Tony.

Foxx selv spiller hovedrollen som Django, den tidligere slaven som vil befri kona fra en brutal plantasjeeier (Leonardo DiCaprio). Skuespilleren begynte med ridning som hobby for fire år siden, etter å ha fått Cheetah i bursdagsgave.

– Jeg møtte på dette cinematiske geniet, som jeg kaller ham, Quentin Tarantino. Han sier han har en westernfilm og jeg sier «vel, jeg har tilfeldigvis en hest». Det som var enda mer magisk var at jeg trente på min egen hest, og nå er den med i filmen, sier Jamie Foxx til nettstedet Total Film, som også kan bringe en video av paret.

«Django Unchained» har premiere i USA i romjulen, mens norsk premiere følger 8. februar. På rollelisten – i tillegg til Foxx og hesten hans – står blant andre Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Don Johnson, Zoe Bell og Jonah Hill.