Colin Farrell og Jessica Biel i Total Recall

Farrell falt for «Total Recall»-manuset

I 1990 kom den voldsomme scifithrilleren «Total Recall» med Arnold Schwarzenegger. 22 år senere er det tid for en ny versjon – med Colin Farrell i hovedrollen.

– Det er en riktig vill historie, som er verdt å fortelle en gang til, sier Colin Farrell.

Nyinnspillingen av «Total Recall» (1990) har premiere i Norge fredag. I likhet med forgjengeren er den basert på «Blade Runner»-forfatter Philip K. Dicks novelle «We Can Remember It For You Wholesale».

I novellen besøker fabrikkarbeideren Douglas Quaid Rekall, et sted der man kan få drømmene sine til å gå i oppfyllelse – gjennom å få falske minnebilder implantert. Det som skjer der, får Quaid til å tvile på hele sin eksistens.

Colin Farrell og Bill Nighy i Total Recall
Colin Farrell og Bill Nighy i Total Recall

I 1990-filmen fører det ham til planeten Mars, men den reisen finnes ikke i novellen – og heller ikke i den nye "Total Recall", som Len Wiseman («Underworld»-filmene, «Live Free and Die Hard») har regi på.

I stedet foregår den i vår verden, men langt fram i en tid der to stater dominerer.

– Alvorligere

– Jeg falt for manuset med en gang jeg hadde lest det. Jeg har ikke gjort en så stor film på mange år, og jeg forsto at den ville bli spektakulær, med heftig action og heftige spesialeffekter, sier Farrell.

Se traileren her

Colin Farrell i Total Recall
Colin Farrell i Total Recall

Han sier at det ville vært «tåpelig å takke nei» til å få bli en del av den verdenen, selv om det innebar mye tid i et studio for spesialeffekter i Toronto.

Colin Farrell hadde ikke kontakt med noen fra originalfilmen, som han nylig så om igjen.

– Da den kom, virket den ikke like kitschy som den gjør i dag. En del av spesialeffektene virker ganske fjollete i dag. Men det er likevel en svært kul film, sier Farrell.

Ifølge ham er «Total Recall» anno 2012 en mer alvorlig film.

Arnold Schwarzenegger i Total Recall
Arnold Schwarzenegger i Total Recall

– Arnold var jo konge når det gjaldt å komme med raske og morsomme kommentarer, så jeg er glad de ikke ga meg noen slike replikker.

I likhet med sin hovedrolleinnehaver har også regissør Wiseman stor sans for den gamle filmen.

– Men den var et produkt av tiden den ble laget i. Vi har en annerledes tone, slik også novellen hadde en annerledes tone, og det har vi prøvd å få med i filmen. Vår helt er sårbar. Jeg vokste opp med actionfilmer som «Dødelig våpen» og «Die Hard», der actionheltene var sårbare. Jeg tror vi er på vei tilbake til det, sier han.