Liv Ullmann og Ingmar Bergman i Liv & Ingmar

Fire norske filmer til Montreal

«Inn i mørket», «Liv og Ingmar», «Kompani Orheim» og «Mer eller mindre mann» er alle invitert til Montreal filmfestival.

Når World Film Festival i Montreal blåses i gang den 23. august, er det med fire norske filmer på programmet, melder Norsk filminstitutt.

«Inn i mørket» skal delta i konkurransen for førstegangsregissører. Regissør og manusforfatter Thomas Wangsmo reiser til Canada for å presentere filmen på det som blir dens internasjonale premiere. «Liv og Ingmar», filmen om vår egen Liv Ullmann og mesterregissør Ingmar Bergman, skal vises utenfor konkurranse. «Mer eller mindre mann» skal vises i seksjonen Focus on World Cinema, for filmer som på en god måte reflekterer kulturen i landet og verdensdelen de kommer fra. Også «Kompani Orheim» vises i denne seksjonen.

Henrik Rafaelsen i Mer eller mindre mann
Henrik Rafaelsen i Mer eller mindre mann

«Inn i mørket» hadde norsk premiere i februar og finnes nå på DVD. «Kompani Orheim» kommer på DVD i midten av august. «Mer eller mindre mann» får premiere på norske kinoer den 14. september, mens «Liv og Ingmar» har norgespremiere den 28. september.