Fra innspillingen til Uskyld

Store forventninger til norske filmer i utlandet

Festivaldeltagelse og store oppkjøp.

Etter en noe anonym filmvår kan høstens norske filmer smykke seg med festivaldeltagelser og oppkjøp fra mange land.

I dag ble det kjent at Sara Johnsens tredje spillefilm, "Uskyld", også er tatt ut til filmfestivalen i Toronto. Der vil hun møte "Kon-Tiki", Eva Sørhaugs "90 minutter" og fantasythrilleren "Thale".

Norsk filminstitutt er stolte over de norske bidragene:

- Det er første gang siden 2001 at Norge har fire filmer i Toronto, som en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film.

- At Toronto får verdenspremierer på filmer av to meget dyktige kvinnelige regissører, i tillegg til storfilmen "Kon-Tiki", og "Thale", som allerede har fått god mottagelse internasjonalt, tilsier at vi vil få god oppmerksomhet rettet mot de norske filmene, sier Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig for spillefilm.

Pål Sverre Valheim Hagen i Kon-Tiki
Pål Sverre Valheim Hagen i Kon-Tiki

MER KANADISK INTERESSE

Forrige uke ble det også kjent at dramafilmene "Inn i mørket", "Kompani Orheim" og "Mer eller mindre mann", samt dokumentaren "Liv & Ingmar", er invitert til Montreal World Film Festival i slutten av august.

SETTES OPP PÅ UTENLANDSKE KINOER

I disse dager vises actionkomedien "Arme Riddere" på kinoer i Storbritannia og Australia. Actionfilmen "Flukt", som har norgespremiere 28. september, er allerede solgt til over 50 land, og nyinnspillingen av "Reisen til julestjernen" er solgt til rundt 40 land.

Reisen til julestjernen
Reisen til julestjernen

Les mer om den norske filmhøsten!