Tobias Santelmann som Knut Haugland og Anders Baasmo Christiansen som nestkommanderende Herman Watzinger i Kon-Tiki

Vind i seilet for Kon-Tiki

Massiv interesse og debatt rundt storfilmen.

Nå står den endelig klar for å møte sitt publikum, og forventningene står i taket.

Fra "Kon-Tiki" åpnet den 40. filmfestivalen i Haugesund lørdag og frem til gallapremieren i Operaen torsdag, har filmen fått både medvind og motvind.

Familien til Thor Heyerdahls nestkommanderende på flåten, Herman Watzinger, har uttalt at fremstillingen av ham er feilaktig. Filmskaperne har på sin side forsvart det dramaturgiske grepet rundt rollekarakteren med at dette er en fiksjonsfilm og ikke en dokumentar.

Agnes Kittelsen, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Espen Sandberg, Odd-Magnus Williamson og Joachim Rønning.

Les også: Vi møtte Thor sjøl, Pål Sverre Hagen.

Kritikere og anmeldere lar seg derimot imponere av storfilmen, og triller i hovedsak terningkast 5. Blant publikum er interessen også stor, og selveste Hans Majestet Kong Harald og Hennes Kongelige Høyhet Dronning Sonja gjestet premieren i Operaen torsdag.

Kon-Tiki seilte torsdag 23. august inn til Operaen i Bjørvika.

I forkant av gallapremieren i går seilte skuespillerne og regissørene inn til Operaen på flåten som ble brukt under innspillingen. Flåten heter egentlig heter "Tangaroa", og har, i motsetning til skuespillerne, faktisk seilt i Thor Heyerdahls kjølvann, fra Peru til atollen Raroia under en hyllest til ekspedisjonen i 2006.

Se bilder fra innseilingen til Operaen her!

"Kon-Tiki" har ordinær premiere fredag 24. august, og billetter sikrer du deg her!