Joaquin Phoenix i The Master

5 filmer vi er spente på!

Fra filmfestivalen i Venezia 2012.

Sommeren er på hell, og en ny, spennende sesong er i emming i filmverdenen. Med Venezia-biennalen (29. august - 8. september) braker festivalsesongen løs, og opptakten til neste års Oscar-utdeling er i gang.

Her er 5 filmer vi holder ekstra øye med på årets filmfestival i Venezia:

Philip Seymour Hoffman i The Master

THE MASTER

Norsk premiere: Januar 2013

Et par meget positive anmeldelser har allerede kommet ut etter en testvisning av geniale Paul Thomas Andersons nye film, mannen bak "Magnolia" (1999) og "There Will Be Blood" (2007). I Venezia har den sin offisielle premiere og forventningene står i taket, spesielt i forhold til Oscar-utdelingen. Vi møter en karismatisk intellektuell (Philip Seymour Hoffman) som starter en sektlignende organisasjon, mistenkelig lik scientologikirken, hvor en retningsløs ung mann (Joaquin Phoenix) blir hans høre hånd.

Ben Affleck og Rachel McAdams i Terrence Malicks To the Wonder

TO THE WONDER

Norsk premiere: Ubestemt

Mesterregissør Terrence Malick brukte over 30 år på sine 4 første filmer. Nå er han plutselig superproduktiv og har en rekke filmprosjekt på blokka. Først ut er stjernespekkede "To The Wonder", hvor vi møter en amerikaner (Ben Affleck) som gifter seg med en europeisk kvinne etter en kort, intens affære. Han returnerer til hjemlandet, hvor forholdet raskt går i oppløsnig og han gjenopptar kontakten med en gammel flamme. Lite vites om filmen, men ryktene skal ha det til at den er enda mer eksperimentell enn Gullpalmevinneren "The Tree of Life" (2011).

Spring Breakers

SPRING BREAKERS

Norsk premiere: Ubestemt

Enfant Terrible Harmony Korine, mannen bak "Julian Donkey Boy" (1999) og "Trash Humpers" (2009) og manusforfatteren til "Kids" (1995), har fått med seg navn som James Franco, Selena Gomez og Vanessa Hudgens i sin nye film. Plottet er som følger: fire lutfattige studenter raner en kafé for å få penger til ferien, men blir tatt av politiet og arrestert. En lokal gangster hjelper dem å rømme fra fengselet.

Rachel McAdams og Noomi Rapace i Passion

PASSION

Norsk premiere: Mars 2013

Hollywood-veteranen Brian De Palma, som blant annet regisserte "Scarface" (1983), er tilbake med en erotisk thriller sentrert rundt en mektig reklamesjef (Rachel McAdams) og hennes sjenerte assistent (Noomi Rapace). Filmen er en gjeninnspilling av Alain Corneaus "Crime d'Amour" (2010). Det blir spennende å se om ringreven fortsatt kan bringe pirrende spenning til det store lerretet.

PIETA

Norsk premiere: 23. november 2012

Koreanske Kim Ki-duk er kjent for særpregede og prisvinnende filmer som "Vår, sommer, høst, vinter... og vår" (2003) og "Tomme hus" (2004). Hans nye film er et gangsterdrama om en voldelig ung mann som jobber for en lånehai, og som blir konfrontert av en kvinne som hevder å være hans mor.

Med forbehold om endring av premieredato.

I tillegg er vi spente på Kiyoshi Kurosawas nye film "Penance", iranske Ramin Bahranis "At Any Price", Spike Lee's Michael Jackson dokumantar "Bad 25" og svenske Jesper Ganslandts "Blondie", som beskrives som en aggressiv dekonstruksjon av Ingmar Bergmanns familiedrama.

Kilde: Playlist