Kon-Tiki i solnedgang

Kon-Tiki-dominans på kino

Topper kinolistene for andre helg på rad med imponerende tall.

Storfilmen "Kon-Tiki" fortsetter å trekke store publikumsmasser til kinolerretene. Filmen om Thor Heyedahls eventyrlige ferd over Stillehavet har rundet 400 000 besøkende, som plasserer den på 2. plass over årets mest sette filmer etter kun to uker. Fortsetter den i samme tempo klatrer den snart opp på 1. plass, som i skrivende stund innehas av "Istid 4: Kontinenter på avveie" med over 660 000 besøkende totalt.

I helg nummer to ble "Kon-Tiki" sett av over 110 000 publikummere.

Pål Sverre Valheim Hagen i Kon-Tiki

Rekorder

I sin åpningshelg satte den ny rekord for en norsk film, med 164 191 besøkende. som gjør til tidenes best besøkte norske film i åpningshelgen.

Nå gjenstår det å se om filmskaperne Joachim Rønning og Espen Sandberg også kan snuse på sin egen rekord med "Max Manus", som har et besøkstall på totalt 1 165 271, den mest sette filmen på norske kinoer i moderne tid.

Se hele kinotoppen her

Jakob Oftebro (Torstein) og Tobias Santelman (Knut) i Kon-Tiki

Ut i verden

Om ikke lenge skal "Kon-Tiki" også prøve seg ute i den store verden. Hittil er den solgt usett til de nordiske landene og Tyskland. Under den anerkjente filmfestivalen i Toronto (6. - 16. september) skal den for første gang vises til det utenlandske markedet, og da blir det veldig spennende å se hva slags mottagelse den får. Den vises under «Special Presentation»-seksjonen, som vanligvis er forbeholdt filmer med et bredt publikumspotensial.

Og når vi snakker om utlandet, 5. september offentliggjøres kortlisten for Norges Oscar-kandidat til 2013 - kan "Kon-Tiki" markere seg her og kanskje få en mulighet til å tangere Heyerdahls bragd? Hans dokumentar "Kon-Tiki" (1950) vant Oscar i 1952.