Tom Hardy sammenlignes med Hollywood-ikonet Marlon Brando

Tom Hardy - den nye Marlon Brando

Aktuell i gangsterdramaet "Lawless".

Stadig flere sammenligner briten Tom Hardy med Hollywood-legenden Marlon Brando.

Vi så ham sist som superskurken Bane i Batman-finalen "The Dark Knight Rises". Nå er han klar for norske kinolerret igjen, i det stjernefylte gangsterdramaet "Lawless", som var med i hovedkonkurransen i Cannes tidligere i år.

Se traileren her

Tom Hardy i Lawless
Tom Hardy i Lawless

LATE BLOOMER

Hardy gjorde sitt Hollywood-gjennombrudd i Christopher Nolans "Inception", i en alder av 32 år, som han også vant BAFTA Rising Star Award for. Deretter har vi sett ham i ganske så varierte roller i filmer som "Warrior" (2011), "Muldvarpen" (2011), "This Means War" (2012) og "The Dark Knight Rises" (2012). Han har også fått æren av å gå Mel Gibsons fotspor som Max Rockatansky i "Mad Max: Fury Road", som for tiden er under innspilling og forventes premiere i 2013.

Både filmskapere, filmkritikere og fansen har for alvor fått øynene opp for kraftkaren, og stadig flere sammenligner ham med Hollywood-ikonet Marlon Brando.

DEN NYE BRANDO?

Tom Hardys likhet med Marlon Brando som ung handler ikke bare om utseende, men også tilstedeværelsen, den ikke-tilgjorte utstrålingen og måten han fyller rollene på.

Marlon Brando regnes for å være en av de viktigste og mest innflytelsesrike Hollywood-skuespillerne noensinne, kjent for sin karismatiske tilstedeværelse og instinktive underspilling. Som filmskaper Martin Scorsese en gang sa:

"There's before Brando and after Brando."

Marlon Brando i Wild One (Vill ungdom) (1953)
Marlon Brando i Wild One (Vill ungdom) (1953)

De fleste kjenner han som Don Corleone i "Gudfaren"-filmene og Colonel Kurtz i "Apokalypse nå!" (1979), men det anbefales sterkt å også ta en titt på filmene hans fra 1950-tallet, hvor han gjorde sitt store gjennombrudd med filmer som "En sporvogn til begjær" (1951), "Vill ungdom" (1953) og "Storbyhavnen" (1954).

Tom Hardy i Lawless

I "Lawless" spiller Tom Hardy rollen som den antiautoritære halvgangsteren Forrest Bondurant, en mann av få ord. Med sin sterke tilstedeværelse og brummende enstavelses-replikker er det noe ordentlig Brando-aktig over ham, som minner om både Don Corleone og en yngre Marlon Brando.

Filmen har premiere 7. september.