De tre hovedrolleinnehaverne i Hjem: Kaia Varjord som spiller Trine, Jannike Kruse som spiller Annika og Heidi Ruud Ellingsen som spiller Oda

Dette er TV-høsten i Norge

Mange godbiter!

Nå kan høstværet komme, for både kino- og TV-høsten ser meget lovende ut! Dette er en del av seriene du kan se på norsk TV fremover.

Artikkelen oppdateres.

SEPTEMBER

Will Patton i Falling Skies sesong 2
Will Patton i Falling Skies sesong 2

Falling Skies - sesong 2. Premiere: 5. september. Kanal: CANAL+ (C More). Antall episoder: 10

Sci-fi-serien «Falling Skies» er produsert av Steven Spielberg, og planlegges for en tredje sesong i 2013.

True Blood sesong 5
True Blood sesong 5

True Blood - sesong 5. Premiere: 6. september. Kanal: CANAL+ (C More). Antall episoder: 12

Den nye sesongen har mottatt mye ros etter USA-premieren, og 6. september er det klart for den etterlengtede norgespremieren på sesong 5!

Jeremy Irons i The Borgias sesong 2
Jeremy Irons i The Borgias sesong 2

The Borgias - sesong 2. Premiere: 7. september. Kanal: CANAL+ (C More). Antall episoder: 10

Showtimes' andre sesong av dramaserien om den beryktede paven Borgias (Jeremy Irons) kommer 7. september.

Olivia Munn i The Newsroom
Olivia Munn i The Newsroom

The Newsroom - sesong 1. Premiere: 9 september. Kanal: CANAL+ (C More). Antall episoder: 10

Søndag 9. september får den mye omtalte tv-serien «The Newsroom» norgespremiere. I dramaserien får vi følge det egenrådige nyhetsankeret Will McAvoy (Jeff Daniels) og utfordringene i en nyhetsredaksjon. Mannen bak TV-serien er Aaron Sorkin, som har stått bak de siste tiårenes mest vellykkede tv-serier.

Breaking Bad sesong 5

Breaking Bad - sesong 5. Premiere: mandag 10. september kl 22.30. Kanal: MAX

I den etterlengtede sesongen prøver Walter White (Bryan Cranston) å få kontroll over et vaklende narkoimperium. I kjølvannet av Gus Frings spektakulære død må Walt og Jesse tilintetgjøre alle bevis på at de har jobbet i den underjordiske laben - og bestemme veien videre.

Matt LeBlanc i Episodes sesong 1
Matt LeBlanc i Episodes sesong 1

Episodes - sesong 1. Premiere: onsdag 12. september. Kanal: TVNorge

Matt LeBlanc er tilbake i storform i komiserien Episodes, en rolle som ga ham en velfortjent Golden Globe-pris og en Emmy-nominasjon for første gang siden 2004 ("Friends"). Serien er skrevet og produsert av David Crane, skaperen av "Friends".

Kelsey Grammer i Boss sesong 1
Kelsey Grammer i Boss sesong 1

Boss - sesong 1. Premiere: søndag 16. september. Kanal: VOX

Kelsey Grammer er kjent som Frasier Crane fra de to klassiske komiseriene "Cheers" og "Frasier", en rolle som sikret ham fire Emmy- og to Golden Globe-priser. Han har spilt i alt fra Shakespeare- til musikalroller, men rollen i "Boss" er hans første store dramatiske TV-rolle. Denne innsatsen ble også belønnet med en Golden Globe. Sesong 2 har premiere på Canal+ senere i høst.

Franklin & Bash sesong 2
Franklin & Bash sesong 2

Franklin & Bash - sesong 2. Premiere: uke 37. Kanal: Viasat 4

Advokatene og bestevennene Jared Franklin og Peter Bash rekrutteres til et stort firma etter å ha vunnet en høyprofilert rettsak. "Franklin & Bash" kalles en perfekt mix av komedie og rettssalsdrama.

Michael Pitt og Steve Buscemi i Boardwalk Empire sesong 3
Michael Pitt og Steve Buscemi i Boardwalk Empire sesong 3

Boardwalk Empire – sesong 3. Premiere:mandag 17. september kl. 20.00. Kanal: CANAL+ (C More)

Den Golden Globe-vinnende TV-serien returnerer med Steve Buscemi og Kelly Macdonald. Tredje sesong innledes med nyttårsfeiringen i Atlantic City. Nucky Thompson og Margareth giftet seg i forrige sesong, slik at hun ikke kunne vitne mot ham ved en rettssak, men allerede ved inngangen til 1922 skranter ekteskapet. Nucky sliter også med andre relasjoner som kan påvirke forretningene hans.

Treme sesong 3
Treme sesong 3

Treme - sesong 3. Premiere: 25. september. Kanal: CANAL+ (C More)

Serien fra skaperen av "The Wire" er tilbake i en tredje sesong! "Treme" har vært nominert til to Emmys - for beste regi og beste originalmusikk.

Castet i Downton Abbey sesong 3
Castet i Downton Abbey sesong 3

Downton Abbey - sesong 3. Premiere: 30. september. Kanal: NRK1. Antall episoder: 6

Sesong tre tar oss med inn i 1920-årene. Både herskapet og tjenerstaben på Downton Abbey slikker sårene etter første verdenskrig. De håper på lykkeligere tider, men dramatikken ligger stadig og lurer. Shirley MacLaine dukker opp i rollen som Lady Granthams mor, Martha. Vi kan forvente uforglemmelige møter mellom henne og en annen matriark, grevinne Violet.

OKTOBER

Don Cheadle og Kristen Bell i House of Lies sesong 1
Don Cheadle og Kristen Bell i House of Lies sesong 1

House of Lies - sesong 1. Premiere: 7. oktober. Kanal: VOX. Antall episoder: 12

I høst er det premiere på Showtimes nye komiserie "House of Lies", der vi får henge med et knippe konsulenter som lever det gode liv og som ikke skyr noen midler for å kreve inn fete honorarer.

Homeland sesong 2
Homeland sesong 2

Homeland - sesong 2. Premiere: 8. oktober kl. 22.40. Kanal: TV2

Den Golden Globe-vinnende serien med Claire Danes i hovedrollen er tilbake!

Sofie Gråbøl i Forbrytelsen sesong 3
Sofie Gråbøl i Forbrytelsen sesong 3

Forbrytelsen - sesong 3. Premiere: 8. oktober kl 22.00. Kanal: NRK1. Antall episoder: 10

Den økonomiske krisen og følgene av den er tema i tredje runde av den danske krimserien. Et tilsynelatende tilfeldig drap fører Sarah Lund (Sofie Gråbøl) til finansverdenen, regjeringen og ulike sosiale lag. Alle er berørt av krisen, og Sarah avdekker noen av samfunnets virkelige skyggesider. Denne gangen er det ikke snakk om ett, men en rekke mord – og muligens flere mordere.

Zahid Ali i Hellfjord
Zahid Ali i Hellfjord

Hellfjord. Premiere: tirsdag 9. oktober. Kanal: NRK3. Antall episoder: 7

Når den urbane politibetjenten Salmander ved et uhell dreper politihesten sin foran flere tusen barn, blir han omplassert til Hellfjord, helt nord i Norge. Folk her liker å være for seg selv, men idet Salmander begynner å skrape litt i overflaten, avslører han en hemmelighet som vil snu det lille stedet på hodet. Serien er skrevet og produsert av Tommy Wirkola, som er aktuell med Hollywoodfilmen "Hansel & Gretel".

Mary-Louise Parker i Weeds sesong 8
Mary-Louise Parker i Weeds sesong 8

Weeds – sesong 8. Premiere: 16. oktober. Kanal: CANAL+ (C More)

Den Golden Globe-vinnende TV-serien returnerer med Mary-Louise i hovedrollen. Nancy hastes av gårde til sykehuset etter å ha blitt skutt i hodet. Legene legger henne i et indusert koma for å beskytte hjernen. Samtidig forsøker Shane å stanse gjerningsmannen og han avslører til Silas at han vil bli politi. I mellomtiden finner Andy tilbake til Jill.

The Walking Dead sesong 3
The Walking Dead sesong 3

The Walking Dead - sesong 3. Premiere: 18. oktober. Kanal: Fox Crime

I den actionfylte avslutningen av sesong to forlot vi gården i ruiner, oppdaget at alle de overlevende var infiserte, fikk et glimt av fengselet og ble introdusert for den nye karakteren Michonne.

Samtidig som de overlevende må forholde seg til nye omgivelser og blir introdusert for Michonne og the Governor, tar vi fatt på det beste materiellet i den opprinnelige tegneserieromanen. Sesong tre vil utvilsomt være den beste og mest dramatiske sesongen hittil, og seriens popularitet øker for hver sesong.

De tre hovedrolleinnehaverne i Hjem: Kaia Varjord som spiller Trine, Jannike Kruse som spiller Annika og Heidi Ruud Ellingsen som spiller Oda

Hjem. Premiere: 28. oktober. Kanal: NRK1. Antall episoder: 8

En varm dramaserie for hele familien om lengsel og kjærlighet, fest og countrymusikk, usannheter og forsoning. Det er vinter i den tilsynelatende harmoniske innlandsbygda Vestfossen. Tobarnsmoren Annika drømmer om den perfekte konfirmasjon for sin sønn, verdensmesteren Trine gjør seg klar til sitt livs skirenn, mens Oda gleder seg til å overta familiegården. Når bygdas virile countrykonge havner på sykehus og synger på siste verset, forteller han sin hemmelighet: Han er far til alle tre. Jentene er halvsøstre. Den ene løgnen avslører den andre, og livet blir aldri det samme. I rollene finner vi Jannike Kruse, Kaia Varjord og Heidi Ruud Ellingsen.

NOVEMBER

Hell on Wheels sesong 2
Hell on Wheels sesong 2

Hell on Wheels - sesong 2. Premiere: 11. november. Kanal: VOX

Westernserien fra AMC er en episk fortelling fra USA i tiden etter borgerkrigen, hvor vi møter den tidligere soldaten Cullen Bohannon (Anson Mount), som legger ut på en reise for å hevne drapet på sin kone. Han ender i Hell on Wheels, en gudsforlatt og lovløs by ved enden av den transkontinentale jernbanen.

Fylt av korrupsjon, grådighet og utnyttelse, portretteres et vendepunkt i amerikansk historie, og vi får se hvor usivilisert siviliseringen av et samfunn kan være.

Once upon a time - sesong 2
Once upon a time - sesong 2

Once Upon a Time - sesong 2. Premiere: 13. november kl. 20.30. Kanal: FEM

Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla og resten av de overlevende fra sesong 1 returnerer!

Person of Interest sesong 2
Person of Interest sesong 2

Person of Interest - sesong 2. Premiere: 18. november. Kanal: C More.

Dramaserien er basert på et filmmanus skrevet av J.J. Abrams og serieskaperen Jonathan Nolan. I 2012 ble serien tildelt People’s Choice Awards, og den ble nominert til Emmy for "Outstanding Sound Mixing for a Comedy or Drama Series". Sesong 1 vises på TVNorge i november.

Parks and Recreation sesong 5
Parks and Recreation sesong 5

Parks and Recreation – sesong 5. Premiere: november. Kanal: CANAL+ (C More)

Den Golden Globenominerte humorserien med Amy Poehler i spissen er tilbake!

Dexter – sesong 7. Premiere: november. Kanal: CANAL+ (C More)

Michael C. Halls ikoniske rolle som Dexter Morgan viser seg frem i en syvende sesong.

The Hour - sesong 2. Premiere: november. Kanal: VOX

BBC-produserte "The Hour" er britenes svar på "Mad Men". I rollen som nyhetsankeret Hector Madden møter vi Dominic West, kjent som Jimmy McNulty i tidenes kanskje beste TV-serie, "The Wire". De andre ledende rollene fylles av Ben Whisaw, som journalisten Freddie Lyon, og Romola Garai, som den vakre og smarte produsenten Bel Rowley.

Settingen er et nytt undersøkende nyhetsprogram, "The Hour", under den kalde krigen i England. Spionasje, statlige konspirasjoner, mystiske hendelser og lidenskap lurer i kulissene.

DESEMBER

Kelsey Grammer i Boss sesong 2
Kelsey Grammer i Boss sesong 2

Boss – sesong 2. Premiere: 1. desember kl. 20.00. Kanal: CANAL+ (C More)

Frasier-veteranen Kelsey Grammer returnerer som borgermester Tom Kane.

Nashville - sesong 1. Premiere: 4. desember. Kanal: TV3.

Nashville er en dramaserie tuftet på humor, kjærlighet og ekte musikkglede. Premiereepisoden på TV-kanalen ABC hadde nesten 10 millioner seere, og serien er blant de mest kritikerroste hittil i år.

Countrymetropolen Nashville, Texas, er – tross sin striglede overflate – en brutal by, der du aldri er bedre enn din siste låt.

I serien Nashville følger vi den prisvinnende countrystjernen Rayna James (Connie Britton, Friday Night Lights), som har herjet hitlistene i en årrekke. Nå sliter hun med dalende popularitet og labert platesalg.

Raynas manager prøver å redde sin klients karriere ved å invitere den sexy og fremadstormende, men utspekulerte og manipulerende artisten Juliette Barnes (Hayden Panettiere, Heroes) med på neste turné. Det faller ikke i god jord hos den falmende stjernen, og det ligger an til heftig rivalisering mellom de to divaene.

Person of Interest sesong 1
Person of Interest sesong 1

Person of Interest - sesong 1. Premiere: 2013. Kanal: TVNorge

12,3 millioner fulgte i snitt de første episodene av "Person of Interest", noe som plasserte serien på andreplass av de mest sette dramaseriene i USA, bare slått av "Once Upon a Time". Serien er basert på et filmmanus skrevet av J.J. Abrams og serieskaperen Jonathan Nolan. I 2012 ble serien tildelt People’s Choice Awards, og sesong 2 vises på Canal+ (C More).

LES MER OM AKTUELLE TV-SERIER