Gulløven til sørkoreansk film

Den sørkoreanske filmen «Pieta» vant lørdag Gulløven for beste film under filmfestivalen i Venezia.

Filmen forteller en ytterst voldelig historie om en lånehais møte med en mystisk kvinne som hevder å være hans mor. Blant de 18 filmene som konkurrerte om Gulløven var «Pieta», regissert av Kim Ki-duk, en av de heteste favorittene.

Kim Ki-duk vinner Gulløven i Venezia for Pieta
Kim Ki-duk vinner Gulløven i Venezia for Pieta

51 år gamle Kim var håndverker i Seoul, gatemaler i Paris og offiser i det sørkoreanske militæret før han endte opp som filmregissør. Han er kjent for sine brutale voldsskildringer, men i «Pieta» er den eksplisitte volden noe nedtonet.

Prisen for beste mannlige skuespiller under filmfestivalen i Venezia ble delt mellom tungvekterne Philip Seymour Hoffman og Joaquin Phoenix for deres innsats i «The Master». Filmen er løst basert på fortellingen grunnleggelsen av den omstridte scientologikirken.

Philip Seymour Hoffman mottar pris i Venezia for The Master
Philip Seymour Hoffman mottar pris i Venezia for The Master

Hoffman fløy i all hast til Venezia og skyndet seg fra flyplassen til den italienske byens sjøside for å motta prisen på vegne av seg selv og Phoenix. Han unnskyldte sitt sjuskete utseende før han også tok imot Sølvløven for Paul Thomas Anderson, som regisserte «The Master».

Hadas Yaron ble kåret til beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i den israelske filmen «Fill the Void». Franske Olivier Assayas fikk prisen for beste manus for «Apres Mai», et politisk 70-talls drama.