Ukens premierer

Havarerte ekteskap, navnekrangel, søskenkjærlighet og konemishandling.

Dette er ukens nyheter i kinoprogrammet:

Kaia Varjord i 90 minutter
Kaia Varjord i 90 minutter

90 MINUTTER

Halvannen time av et menneskes liv kan fortelle utrolig mye. Noen ganger trenger man ikke historien før eller etter.

Eva Sørhaugs nervepirrende drama-thriller skildrer de avgjørende minuttene i det vanlige mennesker mister fotfestet og trer inn i handlinger vi vanligvis kun ser i overskrifter i avisene. Hun har latt seg inspirere av det faktum at Norge ligger på europatoppen i partnerdrap, og filmen er blitt uvanlig ærlig og brutal.

Se traileren her!

I 90 minutter ønsker man aller helst at denne filmen skal være slutt, men ved å vise handlingene gjennom mennenes perspektiv, uten å moralisere, bidrar den til en (om enn uønsket) forståelse for deres handlinger. På rollelisten finner vi Aksel Hennie, Bjørn Floberg, Pia Tjelta, Mads Ousdal og Kaia Varjord.

Les også: 90 minutter til Toronto.

Léa Seydoux og Kacey Mottet Klein i Min søster
Léa Seydoux og Kacey Mottet Klein i Min søster

MIN SØSTER

Hver dag reiser 12 år gamle Simon opp til den overdådige skiverdenen for å "jobbe": Han tar skiheisen opp fra den industrielle dalen hvor han bor med storesøsteren Louise. Der stjeler han utstyr fra rike turister, og selger det nede i dalen med fortjeneste. Med dette klarer han å holde den lille familiens hode over vannet, mens Louise flakker mellom jobber og kjærester.

Se traileren her!

Ursula Meiers kritikerroste film vant Sølvbjørnen under filmfestivalen i Berlin i år. Vakre Léa Seydoux spiller søsteren i dette kritikerroste dramaet som garantert vil spille på følelsesregisteret.

Meryl Streep i Hope Springs
Meryl Streep i Hope Springs

HOPE SPRINGS

Etter 30 års ekteskap bestemmer Maeve Soames (Meryl Streep) at nå får det være nok! Hvis ekteskapet skal reddes må det eksperthjelp til. Når hun hører om forholdsguru Dr. Bernie Feld (Steve Carell), overbeviser hun sin mann Arnold (Tommy Lee Jones) om å bli med på en ukes intens ekteskapsterapi. Kan det redde forholdet?

Se traileren her!

Det er en magisk kombinasjon i det å se to legender som Meryl Streep og Tommy Lee Jones i de ledende rollene i samme film. Med moromann Steve Carell i rollen som terapeuten vil publikum kunne le både av og med gjengen i "Hope Springs".

Fra Det er bare fornavnet!
Fra Det er bare fornavnet!

DET ER BARE FORNAVNET!

Vincent, en blivende pappa i 40-årsalderen, er invitert på middag hos sin søster og svoger. Mens de venter på at Vincents unge kone skal ankomme blir Vincent bombardert med spørsmål om sin rolle som far. Men når selskapet spør hva barnet skal hete og får høre svaret bryter et kaos løs som ingen kunne forestilt seg!

Se traileren her!

Hvilket navn er så galt på det ventende barnet at venner av de blivende foreldrene går fullstendig i harnisk? Akkurat det får vi greie på i komedien "Det er bare fornavnet"!

Tigre og tatoveringer
Tigre og tatoveringer

TIGRE & TATOVERINGER

Lille Mai bor sammen med tatovøren Sonny. Barn og tatoveringer er som alle vet en dårlig kombinasjon. Derfor snakker de mye om å finne en normal familie til Mai. Med mamma og pappa, kanskje en storebror og i alle fall måltider som det er grønnsaker i.

Se traileren her!

Denne animasjonsfilmen er en etterlengtet barnefilm som passer for de aller minste, og alle snakker norsk.

Bollywood Heroine
Bollywood Heroine

BOLLYWOOD: HEROINE

"Heroine" er en film om hva som skjer i kulissene. Vi får et innblikk i verdenen bak filmstjernene og glamouren.

Filmen gir et unikt innblikk i den store industrien rundt Bollywood-filmer.

God tur på kino!