Lars von Trier

Stille på «Nymphomaniac»-visning

Pressetreffet for Lars von Triers nye film «Nymphomaniac» ble en rolig affære – fordi regissøren selv holdt tyst.

– Det var stille og rolig, nå som Lars von Trier ikke uttaler seg. Vi snakket litt om karakterene, hvor fantastisk Lars er, sex, bodydoubles og svært lite om Hitler, lød kommentaren fra filmens produsent, Louise Vesth, da pressen fikk møte regissør og ensemble på en nedlagt skole i Köln torsdag.

Filmen beskrives som en karakterstudie av en kvinne i 50-årene, spilt av Charlotte Gainsbourg, som altså er sexavhengig. En mann (Stellan Skarsgård) finner henne rundjult i en bakgate. Han tar henne med hjem og steller for henne mens hun forteller sin heftige livshistorie – oppdelt i åtte kapitler.

Charlotte Gainsbourg som Dawn i Treet (2011)
Charlotte Gainsbourg som Dawn i Treet (2011)

– Min rolle er utrolig. Den kunne vært skrevet av en kvinne. Jeg føler det som om jeg spiller Lars i denne rollen, noe som er en ære, uttaler Gainsbourg til Hollywood Reporter, og avviser kvinnehatet som von Trier har vært beskyldt for.

Den danske regissøren har tidligere fortalt at han vil filme «Nymphomaniac» i to versjoner – en pornografisk utgave, og en mer blurret fra andre kameravinkler.

Men etter pressemøtet er det klart at det ikke blir Shia LeBeouf selv som skal spille inn «de ekte sexscenene», slik det gikk rykter om på forhånd: Sexscenene vil bli spilt inn ved hjelp av bodydoubles og visuelle effekter, fastslo Stellan Skarsgård.

Alexander Skarsgård og Stellan Skarsgård i Melancholia

Les mer om filmperler!