Mikael Persbrandt spiller Erik i Lasse Hallströms krim-thriller Hypnotisøren

Persbrandt vil jobbe mer med Hallström

Kinoaktuelle «Hypnotisøren» er ikke bare svenskenes Oscar-bidrag og Lasse Hallströms hjemkomst til svensk film. Innspillingen ble også begynnelsen på et nytt vennskap.

– Dette har vært det mest lystbetonte filmarbeid jeg har vært med på, sier Mikael Persbrandt, og sier han gjerne vil jobbe med Lasse Hallström igjen.

– Jeg har gjort altfor mye dårlig film til å fortsette å trampe i vante hjulspor. Å få treffe et menneske som setter spørsmålstegn ved hva som er uttrykket for «sorg» eller «vrede», som stiller alt på hodet, det gir meg lyst igjen, forklarer Persbrandt.

Mikael Persbrandt i Hypnotisøren

Som altså spiller tittelrollen i filmen basert på Lars Keplers roman om hypnotisøren Erik Maria Bark, som får i oppdrag å forsøke å hypnotisere en ung gutt som har fått familien sin brutalt nedslaktet.

5. oktober får "Hypnotisøren" norsk premiere. Den er allerede solgt til over 30 land.

Svensk Film har muligheten til å gjøre i alt åtte filmer basert på Lars Keplers romaner om politimannen Joona Linna, selv om ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Andhoril – som skjuler seg bak forfatterpseudonymet – bare er i ferd med å skrive bok nummer fire. Allerede er det klart at de tre første bøkene blir film.

Hypnotisøren norsk plakat