Liv Ullmann og Ingmar Bergman i Liv & Ingmar

New York vil se Ullmann/Bergman-film

Som første norske film noensinne er den nye kinodokumentaren «Liv & Ingmar» invitert til New York Film Festival.

Festivalen, som åpnet fredag og foregår fram til 14. oktober, feirer 50-årsjubileum i år. «Liv & Ingmar» vises i seksjonen NYFF50: Cinema Reflected, en seksjon for dokumentarfilmer om filmskapere og deres filmer.

Liv Ullmann, regissør Dheeraj Akolkar og produsent Rune Trondsen vil selv være til stede og presentere filmen, melder Norsk filminstitutt.

– Det er sterk etterspørsel etter filmen på festivaler over hele verden. Vi opplever bookinger på filmen til langt ut i 2013, sier Toril Simonsen, som er fagleder for kort- og dokumentarfilm utland i Norsk filminstitutt.

Bibi Andersson, Liv Ullmann og Ingmar Bergman under innspillingen av Persona
Bibi Andersson, Liv Ullmann og Ingmar Bergman under innspillingen av Persona

Om innholdet heter det: «Hun var 25 år, en ung skuespillerinne med mest teatererfaring. Han var 46 år og regnet som en av verdens fremste filmskapere. Han inviterte henne til å spille i filmen «Persona». Resten er filmhistorie. Men også en kjærlighetshistorie».

– Det vakreste er at det er en film om to mennesker, har Akolkar selv uttalt om filmen, der Liv Ullmann lar seg intervjue og Ingmar Bergman er til stede i filmklipp – i tillegg til å basere seg på Ullmanns selvbiografi «Forandringer», utdrag fra Bergmans «Lanterna Magica» og private brev han skrev til henne.

Les mer om filmperler