Tobias Zilliacus i Hypnotisøren

Svensk høstkrim på kino

Populære Hypnotisøren har blitt film!

I 2009 utga forfatterparet Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril sin første bok sammen, under pseudonymet Lars Kepler.

Hypnotisøren er første bok ut i en krimserie om drapsetterforsker Joona Linna. Andre bok, Paganinikontrakten, ble utgitt i 2010. Bøkene har blitt en kjempesuksess langt utenfor Sveriges grenser, og Svensk Filmindustri skal ha et ønske om å filmatisere alle de kommende bøkene - åtte totalt. For tiden skriver paret på bok nummer fire.

HALLSTRÖM TILBAKE PÅ HJEMMEBANE

"Hypnotisøren" er stjerneregissør Lasse Hallströms første svenske film siden Bakkebygrenda-filmene fra 1986. I hovedrollene har han puttet sin kone Lena Olin, Mikael Presbrandt og finnen Tobias Zilliacus.

Resultatet har blitt svenskenes Oscarbidrag. Fortjent? Bedøm selv!

Skandinavisk krim er populært som aldri før, både i bokform, på TV og på kinolerretet. Her er andre filmer og serier du kan nyte under et varmt teppe:

De nye Hamilton-filmene, også med Mikael Persbrandt i hovedrollen. "Hamilton - I nasjonens interesse", "Hamilton - Men ikke hvis det gjelder din datter". "Hamilton 3 - I hennes majestäts tjänst" kommer i 2013.

Malin Crépin i Nobels testamente
Malin Crépin i Nobels testamente

Filmserien om Annika Bengtzon, med Malin Crépin i hovedrollen. "Nobels testamente", "Liza Marklund: Studio Sex", "Liza Marklund: Prime Time", "Liza Marklund: Livstid", "Liza Marklund: En plass i solen" og "Liza Marklund: Den røde vargen".

Etterforsker Sarah Lund i Forbrytelsen 2 spilles av Sofie Gråbøl
Etterforsker Sarah Lund i Forbrytelsen 2 spilles av Sofie Gråbøl

Den danske krimserien "Forbrytelsen", som har blitt nominert til både Emmy og BAFTA. "Forbrytelsen 1", "Forbrytelsen 2" og siste sesong "Forbrytelsen 3".