Ethan Hawke i Sinister

Skrekkfilmhøsten!

Disse filmene skal skremme deg på kino i høst.

Skrekkfilmens høytid er definitivt høsten. Med stadig mørkere og kaldere kvelder er rammen lagt for gufs og grøss i kinosalen.

Denne høsten er tre ganske så ulike kinofilmer klare for å sette frykten i deg:

PARANORMAL ACTIVITY 4

Premiere: 19. oktober

I dette fjerde avsnittet av den paranormale skrekkserien skal hemmeligheten om hva som skjedde med Katie og Hunter avsløres. Som taglinen sier: All the activity has led to this. Den første filmen kom i 2007 og var en lavbudsjettsfilm spilt inn i regissørens eget hjem. Den endte opp med å spille inn 1,2 milliarder kroner på verdensbasis, og ble tidenes mest innbringende film basert på avkastning. To filmer fulgte, i 2010 og 2011, og nå er det klart for den fjerde.

SINISTER

Premiere: 31. oktober

De første anmeldelsene til denne filmen fra USA og Storbritannia var meget gode, på et nivå som er sjelden for skrekksjangeren. Vi møter forfatteren Ellison (Ethan Hawke) som skriver krimsaker basert på virkeligheten og jakter på en ny bestselger. Han flytter med familien til et hus som har vært åsted for en rekke bestialske drap, i håp om å finne tema for sin nye bok. Og det skal vise seg at han finner stoff så det holder, og familien føres ut i sitt verste mareritt.

DUNDERLAND

Planlagt premiere: november

Oppdatering: filmen kommer dessverre ikke på kino likevel

Høstens norske grøsserbidrag tar oss med til den mystiske Dunderlandsdalen og er inspirert av virkelige hendelser. I 1695 ble en ung pike beskyldt for hekseri, og kastet bakbundet i et bunnløst tjern. Dalen rammes av en rekke uforklarlige tragedier i årene som følger, og tre hunder år senere ankommer et teaterensemble en nedlagt speiderleir hvor de skal sette opp et stykke om hekseprosessene i Norge.

Les også: Fulldekket med blod hver dag - Chloe Moretz forteller om gjeninnspillingen av "Carrie"