Liam Neeson i Taken 2

Er det de gamle gutta som duger best til action?

Neeson er tilbake som Bryan Mills i "Taken 2".

Med actionveteranene fra Expendables-filmene og den første Taken-filmens popularitet friskt i minne, samt forventningene til Bruce Willis' retur til Die Hard-universet, kan vi ikke la være å spørre oss: er det den eldre garden som troner øverst i actionsjangeren for tiden?

Fortsatt lett på foten: Neeson i Taken 2
Fortsatt lett på foten: Neeson i Taken 2

60 år gamle Liam Neeson kan i alle fall fortsatt slå friskt fra seg i premiereklare "Taken 2", hvor han gjenopptar rollen som Bryan Mills. Denne gangen utsettes den tidligere CIA-agenten for den hevntørstige faren til en av kidpannerne fra forrige film, som han ryddet av veien for å redde datteren Kim (Maggie Grace).

Ferieidyllen sprekker raskt for Kim i Taken 2
Ferieidyllen sprekker raskt for Kim i Taken 2

Et sikkerhetsoppdrag tar ham til Istanbul, hvor datteren og hans tidligere kone Lenore (Famke Janssen) kommer etter for å tilbringe ferien sammen med ham. Årvåkne Mills oppdager raskt at de blir overvåket, og det som skulle være en hyggelig ferie utvikler seg raskt til en actionfylt kamp for overlevelse. Vår mann må ta alle sine taktiske, tekniske og fysiske ferdigheter i bruk for å ha en sjanse til å redde seg selv og familien. Og denne gangen må også datteren til pers for å få familien helskinnet ut av Istanbul.

Se traileren her

Tilbake til utgangsspørsmålet vårt: er det gamlingene som er de største, beste og mest underholdende actionheltene?

Actionveteran-bonanza i Expendables 2
Actionveteran-bonanza i Expendables 2