Aaron Taylor-Johnson i Savages

Stjerneskudd som blør for rollene

Aaron Taylor-Johnson (22) rakk ikke engang å vaske av seg blodet fra «Savages» før han gjøv løs på «Anna Karenina».

Han er ung, men har stjerneregissørene halsende etter seg.

Først blir britiske Aaron Taylor-Johnson å se som California-slacker i Oliver Stones «Savages» (norgespremiere 12. oktober). Siden dukker han opp som russisk offiser i Joe Wrights allerede Oscar-påmeldte Tolstoj-tilpasning «Anna Karenina» (22. februar).

Aaron Johnson i Anna Karenina
Aaron Johnson i Anna Karenina

Filmene ble innspilt med minimalt mellomrom i fjor.

– Det var ganske intenst. I «Savages» blir jeg jo skutt, og hadde ennå blodflekker på skjorta da jeg fløy hjem fra L.A. til neste jobb, forteller Taylor-Johnson til NTB på et Toronto-hotell.

– Jeg barberte haka, beholdt barten og fikk en parykk tredd over hodet. Så var det på'n igjen.

Taylor Kitsch og Aaron Johnson i Savages
Taylor Kitsch og Aaron Johnson i Savages

Voldsepos

Det er ingen hemmelighet at Stones foreløpig siste er en voldsspekket affære. Taylor-Johnsons rollefigur livnærer seg som narkoleverandør og havner snart i klammeri med mexicansk mafia.

Men det er også romantiske overtoner i røverhistorien, noe vår mann mener er sammenlignbart med 1800-tallsklassikeren «Anna Karenina».

– Begge handler om hva du er villig til å gjøre for kjærligheten. Sånt fascinerer meg, sier han småforkjølet.

– Ja, det er faktisk mye derfor jeg synes «Karenina» fungerer i dag. Forhold og kjærlighetsliv har egentlig ikke forandret seg.

Familiemann

– Stone og Wright er kjent som sterke regissører. Hvordan måler du dem mot hverandre?

– Oliver er veldig selvsikker og full av meninger. Han fører ti samtaler samtidig, og da gjelder det å følge med. Joe er mer frisinnet og familiær av seg. Han liker å sette på musikk mellom opptak og er åpen for innspill. Da blir det mer rom for lek.

– Hvordan vinner du tilbake normaliteten etter to så krevende innspillinger?

– Jeg slapper av med ungene mine. Familien er grunnen til at jeg står opp om morgenen. Skuespillerbiten kommer på andreplass for meg.

Sam Taylor-Wood og Aaron Johnson på Anna Karenina-premiere i London
Sam Taylor-Wood og Aaron Johnson på Anna Karenina-premiere i London

«Kick-Ass 2» neste

Taylor-Johnson er gift med den hele 23 år eldre fotografen og filmskaperen Sam Taylor-Wood, som han møtte på Lennon-biodramaet «Nowhere Boy» (2009). Det kan bli nytt lerretssamarbeid mellom dem i 2013, røper han, skjønt ikke før oppfølgeren til kultblockbusteren «Kick-Ass» (2010) foreligger.

– Den blir helt knall, skryter han av sistnevnte, der det vanker et gjensyn med flere tvilsomme skikkelser.

– Hit-Girl legger ut på en helt annerledes reise denne gangen. Og Kick-Ass sjøl er på ville veier og må finne tilbake til seg selv. Selv om vi er tro mot tegneserien, er noen av de mer forstyrrende elementene luket ut. Det var smart, spør du meg.

Oldman inspirerer

– Du har rukket mye i løpet av kort tid. Hvem er heltene du modellerer deg etter?

– Gary Oldman er en stor inspirator. I filmene hans skjønner du knapt at det er ham før du ser navnet i rulleteksten. Han er en kameleon, en sånn jeg vil bli, erklærer Taylor-Johnson.

– Tross alt befinner jeg meg fortsatt ved starten på en karriere. Jeg håper iallfall det.