Henry Cavill som Clark Kent/Supermann i Man of Steel

10 filmer vi gleder oss til...

... på grunn av traileren!

Har du tenkt over hvor viktig en trailer egentlig er? Den er gjerne vårt første møte med filmen og legger grunnlaget for forventinger som bygges opp. Eller ned. Trigger oss til å ville se filmen. Eller ikke.

Definisjonen på en god trailer kan være så mangt, men hovedkriteriet for vurderingen om en trailer virkelig funker er ganske enkelt dette: man må sitte igjen med tanken: "Denne filmen jeg se!"

Her er ti filmer Filmweb-redaksjonen gleder seg eksta til, utelukkende basert på traileren:

Man of Steel - den nye Supermann-filmen

MAN OF STEEL

Premiere 21. juni 2013

Se traileren her

Denne teasertraileren slår virkelig an tonen. Den er skjebnetung og vakker og den bærer bud om en helt ny Supermann. Musikken er helt vidunderlig, tatt fra Howard Shores Ringenes Herre-soundtrack (litt juks kanskje, men det funker). Christopher Nolan er produsent og står for historien sammen med manusforfatter David S. Goyer, mens stilsikre Zack Snyder har regien.

Marion Cotillard i Rust and Bone

RUST OG BEIN

Premiere: 11. januar 2013

Se traileren her

En oppvisning i stemningsskaping. Denne traileren får vi frysninger av hver gang vi ser den, takket være de gnistrende bildene og M83s låt "My Tears Are Becoming a Sea", som man skulle tro var skreddersydd til traileren. Filmen er regissert av franske Jacques Audiard, mannen bak prisbelønte og kritikerroste "A Prophet".

Carey Mulligan (Daisy), Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby), Tobey Maguire (Nick Carraway) og Joel Edgerton i The Great Gatsby

THE GREAT GATSBY

Premiere: 7. juni 2013

Se traileren her

Velkommen til Baz Luhrmans vidunderlige verden! Et fyrverkeri av en trailer, og en genial måte å introdusere oss til karakterene på. Fargesprakende bilder og overraskende, men meget treffende, bruk av musikk: hva gjør Jay-Z, Kanye West og Jack Whites cover av U2 i en film satt i 1920-årene? Luhrman får det til å funke.

Bruce Willis og Justin Long i Die Hard 4.0

A GOOD DAY TO DIE HARD

Premiere: 14. februar 2013

Se traileren her

Man forventer kanskje en generisk trailer når Bruce Willis nå nok en gang skal returnere til Die Hard-universet, men den gang ei. Teasertraileren kunne ikke vært bedre. Den er rytmisk, energisk og tøff og den bruker Beethovens "Ode til gleden" for alt den er verdt.

Nicole Kidman i Stoker

STOKER

Foreløpig ingen norsk premieredato

Se traileren her

Stilsikker og velklippet trailer som legger an tonen fra første bilde, akkompagnert av Nicole Kidmans vidunderlige, sprakende, grøssende stemme. Kan en mor være mer skummel? "Personally speaking, I can't wait to watch life tear you apart." Regissert av mannen bak "Oldboy", en film som mange har store forventninger til. Vi håper på norsk kinodistribusjon.

Joaquin Phoenix i The Master

THE MASTER

Premiere: 11. januar 2013

Se traileren her

Traileren til P. T. Andersons nye film drar oss inn med en gang. Bildkomposisjonene og musikken er nærmest hypnotiserende. Vi sitter igjen med en litt uforklarlig stemning og vi blir nysgjerrige på både karakterene og handlingen.

Daniel Day-Lewis i Lincoln

LINCOLN

Premiere: 1. februar 2013

Se traileren her

Det er svulstig, det er speilbergsk, det er store følelser og det males med bred pensel. En klassisk trailer, hvor de historiske rammene og det dramatiske anslaget legges med en gang. Den klarer å trykke på de riktige knappene, som gjør at vi får lyst til å se videre med en gang. Imponerende samling skuespillere.

Scarlett Johansson i Hitchcock

HITCHCOCK

Premiere: Februar 2013

Se trailere her

Lekkert første shot, drivende tempo, ypperlig lydbilde, ispedd velkjente temaer fra "Psycho". Og så Anthony Hopkins som Hitchcock da. "All of us harbour dark resources of violence and horror. I'm just a man hiding the corner with a camera. Wathcing." Nok sagt.

Emma Stone og Ryan Gosling i Gangster Squad

GANGSTER SQUAD

Premiere: 11. januar 2013

Se traileren her

Mørk og polert og med kul, drivende musikk. En imponerende trailer som skaper forventninger om en hardtslående film noir, og fylt av lovende karakterer, som en skummel Sean Penn, en fryktløs Ryan Gosling og en mystisk Emma Stone. Litt L. A. Confidential-følelse, ispedd mer vold og mer action.

Tim Burtons Frankenweenie

FRANKENWEENIE

Premiere: 25. januar 2013

Se traileren her

Stemningsfull og mørk, søte, bisarre karakterer og nydelig, notstalgisk musikk. Man vet med en gang at det er Tim Burtons univers man befinner seg i, en helt egen og gjennomført verden vi vil se mer av.

Med forbehold om endringer i premieredatoer.

Se også: Topp 10 teasertrailere