Javier Bardem i James Bond: Skyfall

Spiller den onde i den nye Bond-filmen

Som liten så han Sean Connery spille James Bond i Bond-filmene. Men Javier Bardem drømte aldri om at han en dag selv skulle spille mot selveste mesteragent 007.

Det er en stund siden Bond måtte ta seg av en skikkelig grusom skurk. Men det må han i nye «Skyfall», der den spanske skuespilleren Javier Bardem spiller skurken Raoul Silva.

– Jeg er en stor fan av James Bond-fortellingene, så jeg var veldig åpen for ideen, sier Bardem til The Sun om rollevalget.

Daniel Craig og Javier Bardem i James Bond: Skyfall
Daniel Craig og Javier Bardem i James Bond: Skyfall

– Da jeg var liten så jeg sammen med min far Connery som James Bond. Hvem i all verden ville trodd at jeg skulle være med i en av de filmene?

Bardem har tidligere vist at det å spille den onde, er noe han har dreisen på. Han vant Oscar for innsatsen da han spilte den psykopatiske leiemorderen Anton Chigurh i filmen «No Country For Old Men».

Privat er Bardem langt fra lik rollen han har i «Skyfall». Han er gift med skuespilleren Penélope Cruz, og sier at han aldri har vært så lykkelig som etter at han giftet seg med henne.

– Jeg puster og omgis av fred. jeg takker virkelig hvem det måtte være der oppe som ga meg muligheten til å være elsket, uttalte han nylig i et intervju med bladet GQ.

Se også: Mer om Bond