Peter Facinelli, Christian Camargo, Kristen Stewart, Robert Pattinson og MyAnna Buring i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Gjør deg klar til Twilight-finalen!

Fra tenåringsjente til fullblods vampyr - her er en oppsummering av Bellas historie.

16. november er det duket for den store finalen i Twilgiht-sagaen, med siste del i filmatiseringen av bok nummer fire: "The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2".

Fire år har gått siden vi først møtte Bella (Kristen Stewart), Edward (Robert Pattinson) og Jacob (Taylor Lautner) på det store lerretet, og nå er det klart for sagaens slutt. For å friske litt opp i hukommelsen: her er en oppsummering av det som skjedd hittil!

Twilight - Evighetens kyss

FORBUDT KJÆRLIGHET

Twilight - Evighetens kyss (2008)

Sagaen begynner... Bella Swan flytter til den lille byen Forks for å bo hos faren. Hun har alltid vært litt annerledes og ikke brydd seg om å passe inn, men på den lokale skolen får hun til sin overraskelse nye venner. Og når hun møter den mystiske og tiltrekkende Edward Cullen, forandrer alt seg.

Se trailer her

Det viser seg at Edward ikke er en vanlig dødelig. Han har ikke eldet siden 1918 og lever sammen med Cullen-familien, en gruppe harmoniske vampyrer som ikke drikker menneskeblod, men som livnærer seg av å jakte viltdyr.

Bella (Kristen Stewart) og Jacob (Taylor Lautner) i Twilight - Evighetens kyss

Vi stifter også bekjentskap med Jacob Black, en familievenn av Bella. Han er av indianerslekt, nærmere bestemt Quileute-klanen, og bor i reservatet La Push. Det er Jacob som forteller Bella om legendene og varulvene som slekten hans kommer fra og introduserer ideen om at Cullen-familien er vampyrer.

Bilder fra filmen

Samtidig dukker det opp tre fremmede vampyrer, ledet av James, som tørster etter Bellas blod. Edward og familien gjør alt de kan for å beskytte henne og uskadeliggjøre James. Til tross for at hennes liv settes i fare vil Bella ikke gi opp kjærligheten til Edward.

Kort fortalt - den ultimate historien om forbudt og farlig kjærlighet mellom et dødelig menneske og en udødelig vampyr er i gang.

Taylor Lautner (Jacob Black) og Kristen Stewart (Bella Swan) i New Moon

JACOBS SANNE NATUR

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Etter angrepet som neste tok livet av Bella, ser hun frem til å feire 18-årsdagen hos Cullen-familien, som Alice arrangerer. Men når Bella skjærer seg på fingeren og blodet pipler, vekkes lysten i vampyrene og spesielt Jasper makter ikke å beherske seg. Cullen-familien bestemmer seg for at det er best å flytte fra Forks.

Se trailer her

Bella er syk av lengsel og kjærlighetssorg nå som Edward er borte, men finner trøst i Jacob, som har sterke følelser for henne. Det viser seg at også Jacob har en skjult side, og tilhører en gjeng med varulver, eller hamskiftere, som gjennom alle tider har vært vampyrenes fiender. Bella har det godt med Jacob og på et tidspunkt kysser de nesten, men hun kan ikke glemme sin store kjærlighet, Edward.

New Moon: Volturiene

Bilder fra filmen

Ved en misforståelse tror Edward at Bella er død, og sorgfull reiser han til Volturiene, de mektigste vampyrene i verden som styrer vampyrlovene, for å avslutte sitt liv. Bella og Alice følger etter for å stanse ham.

Konflikten mellom Jacob og Edward blir stadig sterkere og Bella må gjøre et valg - varmblodige, gode og kjærlige Jakob eller modige, vakre og overbeskyttende Edward.

Taylor Lautner, Kristen Stewart og Robert Pattinson i Eclipse

DØDELIGHET ELLER UDØDELIGHET?

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Det nærmer seg slutten for Bellas skolegang og det store valget for fremtiden henger over henne. Dødelighet eller udødelighet? Samtidig skjer det flere mystiske dødsfall i Seattle, og det viser seg at Victoria, partneren til James som Edward drepte i første filmen, er ute etter hevn. Med seg har hun en hær av nyfødte vampyrer.

Se trailer her

Cullen-familien i The Twilight Saga:  Eclipse

Cullen-familien og Quileute-klanen legger fiendeskapet til side for å kjempe sammen mot den nye trusselen. Edward og Jacob slår seg til ute i skogen hvor de sammen skal beskytte Bella. Her trenger Bella Jacobs varme, og Edward føler seg tilsidesatt. De to guttene irriterer hverandre, men kjemper likevel sammen for jenta de elsker.

Bilder fra filmen

Bella og Edward bestemmer seg for at de skal gifte seg og at Edward skal forvandle henne til en vampyr. Jacob blir rasende og svært såret, og Bella er veldig lei seg for dette. Edward på sin side blir litt sjalu for det sterke vennskapet mellom Jacob og Bella, men han forstår at Jacob er en viktig del av Bellas liv.

Hva bringer fremtiden for Bella?

Robert Pattinson og Kristen Stewart i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

BRYLLUP OG FORVANDLING

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

Det er klart for bryllupet til Bella og Edward. Et vakkert bryllup som finner sted hos Cullen-familien, i stor grad planlagt av Alice. Jacob, som ble rasende når han fikk invitasjonen, kommer i bryllupet, til tross for at han hater at det skjer. Bella blir veldig glad for å se ham.

Se trailer her

På bryllupsreisen vil Bella gjerne fullbyrde ekteskapet og overtaler Edward. Resultatet er at Bella blir med barn. Fosteret vokser unaturlig raskt, og Bellas liv er i fare. Edward vil fjerne barnet fordi han frykter for Bellas liv.

Robert Pattinson og Kristen Stewart i The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 1

Tilbake hos Cullen-familien, og Bella blir stadig svakere, men hun har bestemt seg for å beholde barnet og får hjelp fra Rosalie til å overtale de andre. Quileute-klanen får vite om graviditeten, og bestemmer seg for å angripe. De mener at et barn mellom en dødelig og en udødelig er en trussel for dem og befolkningen i Forks. Jacob trosser ulvegjengen og gjør alt han kan for å beskytte Bella og barnet.

Bilder fra filmen

Når fødselen settes i gang ser det ikke ut som om noe kan redde Bella, ikke engang Edwards bitt. Jacob blir rasende og går for å finne barnet han holder skyldig for det han tror er Bellas død. Men når han ser den lille jenta, Renesmee, smelter han og en ny relasjon er etablert. Den tradisjonelle innprentingen fra en varulv har funnet sted, og Jacob vil alltid gjøre alt for henne.

Bella overlever og når hun endelig slår øynene opp, er det som en nyfødt vampyr.

Kristen Stewart og Mackenzie Foy i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

DEN EPISKE FINALEN

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)

Endelig får vi se Bellas nye liv som mor og fullblods vampyr. Edward fryder seg over hennes skjønnhet, fart og uvanlige selvkontroll. Hun har aldri følt seg så levende.

Se traileren

Volturi-klanen får nyss om at det har kommet et barn hos Cullen-familien. De tror Dr Carlisle, Cullen-familiens overhode, har forandret barnet, noe som er strengt ulovelig. Udødelige barn stanser i utviklingen og er totalt ukontrollerbare i sin blodtørst.

Sannheten er at Renesmee er halvt vampyr og halvt menneske. Hun vokser raskere enn normale barn, men Cullen-familien er full stand til å lære henne å kontrollere tørsten, slik de selv gjør.

Men Volturiene er som alltid kompromissløse i sin dom, og et blodig oppgjør nærmer seg.

Alt om Twilight-filmene her!

Mange kinoer kjører "TwiDay" i forkant av premieren på den siste filmen, hvor man kan se alle de foregående filmene i ett.