Nopachai «Peter» Jayanama i Headshot

Hardtslående action fra Thailand

"Headshot" er Thailands Oscarbidrag.

Fra Pen-ek Ratanaruang, regissøren av "Ploy", "6ixtynin9" og "Last Life in the Universe", kommer en krim noir om en mann som prøver å glemme sin fortid, men hans fortid – og karma – glemmer ikke ham. Filmens bemerkelsesverdige visuelle stil balanserer Thailands fredelige skoger og elver med kalde urbane landskap.

"Headshot" er basert på romanen Fon Tok Kuen Fa (Regn som faller oppover mot himmelen) av den prisvinnende forfatteren Win Lyovarin.

Fra Headshot

Regissøren forteller: Alle mennesker er syndere. Uskyldige eller ei blir vi alle syndere på en eller annen måte. Synd er en naturlig del av vår karma. Og karma gjør oss til den vi er.

OM REGISSØREN

Pen-ek Ratanaruang (f. 1962) kommer bra Bangkok, men bodde i New York City i åtte år fra han var i slutten av tenårene til tidlig i tjueårene.

Han debuterte med sin første spillefilm i 1997, "Fun Bar Karaoke", som gjorde stor suksess i Thailand. Siden har han laget en rekke nyskapende filmer.

Ratanaruangs filmer er vist på festivaler verden over, og har vunnet en rekke priser. Tidligere i år hadde Film fra Sør et retrospektiv på hans filmer.

Les mer om filmer fra sør

Regissør Pen-ek Ratanaruang
Regissør Pen-ek Ratanaruang