Reisen til julestjernen

Gammel stjerne med ny glød

"Reisen til julestjernen" er klar for å begeistre publikum igjen.

"Reisen til julestjernen" er basert på Sverre Brandts teaterstykke fra 1924.

Vi møter vi lille Sonja som vil hjelpe Kongen med å finne julestjernen som forsvant etter at han forbannet den. Ved hjelp av skogsnisser, bjørnen, nordavinden og selveste julenissen finner hun stjernen ved å tilby den hjertet sitt.

Sonja (Hanne Krogh) vil finne igjen julestjernen for å hjelpe kongen (Knut Risan)

NY DRAKT

Ola Solums klassiker fra 1976 med Hanne Krogh i rollen som lille Sonja har blitt en klassiker under juleforberedelsene I Norge. Regissør Nils Gaup er derimot opptatt av å poengtere at 2012-versjoner ikke er en nyinnspilling, men en ny versjon som baserer seg på det opprinnelige teaterstykket. Vilde Zeiner er jenta som etter en rekke auditions landet rollen som Sonja. I følge Hanne Krogh, som selv har spilt rollen, gjør hun en glimrende innsats, og hun sier til TV2 at "hun er bare til å spise opp"!

Jakob Oftebro og Evy Kasseth Røsten i Reisen til julestjernen

KJENTE KARAKTERER

De kjente karakterene fra det opprinnelige teaterstykket, Ole og Petrine, dukker også opp, spilt av henholdsvis Jakob Oftebro og Evy Kasseth Røsten. Ole er tradisjonen tro hodestups forelsket i Petrine, og venter håpefull under mistelteinen...

For å hindre Sonja i å finne julestjernen får Greven (Stig-Werner Moe) hjelp av den onde heksa, spilt av Agnes Kittelsen. Ved hjelp av heksas ravner og datter legger de slu planer for å stikke kjepper i hjulene for den modige lille jenta.

Agnes Kittelsen i Reisen til julestjernen

MASSIV INTERESSE FRA UTLANDET

Den norske juleklassikeren har blitt spilt jevnlig i inn- og utland, både på teater og film. Nils Gaups nye versjon har også vakt stor oppsikt i det store utland, og er allerede solgt til 73 land, deriblant USA, Thailand og Tyskland.

"Reisen til julestjernen" har norgespremiere fredag 9. november.