Sylvester McCoy som Radagast i Hobbiten En uventet reise

Hobbiten: Hvem er Radagast?

Gandalf og Sarumans likemann får endelig skinne på lerretet.

Hvis du har sett den siste traileren til "Hobbiten: En uventet reise" la du kanskje merke til en rufsete fyr som kjører en slede trukket av kaniner og som kjæler med et pinnsvin? Dette er Radagast the Brown, eller Aiwendil.

Alternativ trollmann

Tolkiens Radagast-karakter dukker opp i både Ringenes Herre og Unfinished Tales, og nevnes i Hobbiten og Silmarillion.

Han er en av Istariene som ble sendt for å bistå alvene og menneskene i kampen mot Sauron. De tre første istariene var Saruman, Gandalf og Radagast.

Radagast har et nært forhold til ville dyr, og er klokere enn noe menneske når det gjelder faunaen. Det sies blant annet at han kan snakke med fugler.

Sylvester McCoy og Peter Jackson på settet til Hobbiten
Sylvester McCoy og Peter Jackson på settet til Hobbiten

I Ringenes Herre kan vi lese at Radagast var ufrivillig del i Sarumans plan om å fange Gandalf i tårnet Orthanc, hvis Gandalf ikke ble med på Saurons lag. Imidlertid hjalp han også til med å slippe Gandalf fri ved å, uvitende om Gandalfs skjebne, sende ørnen Gwaihir til Orthanc med nyheter om Sauron. Radagast sin rolle var imidlertid kuttet ut av "Ringenes herre: Ringens brorskap".

Kunne ha blitt bilbo

Radagast spilles av Sylvester McCoy, kjent fra "Doctor Who". Det stod mellom han og Ian Holm for rollen som Bilbo i LOTR-trilogien, og den gikk som kjent til Holm. Men da den opprinnelige Hobbiten-regissøren Guillermo del Toro skulle fylle rollen som Radagast, trengte ikke McCoy å konkurrere med noen.

McCoy forklarer Radagast til TotalFilm: "He gives the impression of being this pathetic little chap, but he definitely has power that can turn on when he needs to".

Sylvester McCoy som Radagast i Hobbiten En uventet reise

Det er usikkert hvordan Radagast trekkes inn i de tre filmene, men McCoy avslører at han deler flesteparten av scenene sine med Ian McKellen som Gandalf. Han vil i tillegg opptre med dvergene, Bilbo og Galadriel. Utvidelsen fra to filmer til en trilogi betyr også at McCoy skal filme mer fremover.

Han har også fått en egen låt på Hobbiten-soundtracket - hør "Radagast the Brown" av Howard Shore!

Radagast kan ses i den siste traileren fra ca 01.25.

Sylvester McCoy som Radagast i Hobbiten En uventet reise

Kilder: TotalFilm, Wikipedia

Les også: Dette vet vi om de tre Hobbit-filmene

Les også: Alt om Hobbiten-filmene på vår temaside!