Chewbacca og Han Solo (Harrison Ford) i Star Wars

Ryktene om den nye Star Wars-filmen

Blir det gjensyn med Han Solo, Luke Skywalker eller Princess Leia? Er kraften med Disney?

30. oktober kunngjorde Disney at de lover ny Star Wars-film i 2015, i forbindelse med annonseringen av at selskapet har kjøpt Lucasfilm og dermed rettighetene fra til de populære filmene.

Siden det har spekulasjonene rundt "Star Wars 7" haglet.

Ingenting er bekreftet, men her er ryktene som går igjen:

Matthew Vaughn på settet til Kick-Ass (2010)

MATTHEW VAUGHN I REGIEN?

Collider, og en rekke andre kilder, melder at Matthew Vaughn, som tidligere har regissert "Kick-Ass" (2010) og "X-Men: First Class" (2011) , er i samtaler om regissørrollen. Han droppet nylig ut av X-Men-oppfølgeren "X-Men: Days of Future Past", til fordel for det forlokkende Star Wars-universet kanskje?

I følge Time Entertainment har også regissører som Steven Spielberg, Darren Aronofsky, Alfonso Cuarón og Joss Whedon vært knyttet til prosjektet.

Det som er minst like spennende, er hvem som skal stå for manuset. Her er det foreløpig ingen som har utpekt seg, men blir det Vaughn som får æren av å ta regien er det sannsynlig at han også blir involvert i manusarbeidet, som han har gjort på alle filmene sine hittil.

Oppdatering: Her er manusforfatteren til Star Wars VII

Carrie Fisher og co i «Star Wars»-filmen fra 1977.

GJENSYN MED GAMLE KJENNINGER?

I følge Entertainment Weekly har anonyme kilder fortalt at Harrison Ford er gira på å returnere i rollen som Han Solo, og det samme er Mark Hamill, selveste Luke Skywalker, og Carrie Fisher, som gjorde rollen som Princess Leia i den opprinnelige trilogien. I tillegg skal Mark Hamill har fortalt til EW at Star Wars-seriens far, George Lucas, snakket meg ham i fjor sommer om den kommende filmen og at han selv ikke skulle regissere den. Men det ble den gang ikke nevnt muligheter for gjensyn med de gamle rollene. Som Hamill sier:

- I guess he wanted us to know before everybody else knew.

Så at skuespillerne er klare for å returnere som Han, Leia og Luke er en ting, om det blir plass til dem er et helt annet spørsmål.

HVA MED HISTORIEN?

Det eksisterer tonnevis av Star Wars-materiale som tar for seg det utvidede Star Wars-universet, i form av bøker, tegneserier, animasjoner og spill. Blant annet finnes det en videre historie hvor Luke Skywalker blir desillusjonert og beveger seg mot den mørke siden.

Men i følge ryktene så langt vil den kommende filmen være en helt ny historie, og ikke basere seg på allerede eksisterende materiale.

Det er bare å stålsette seg, for kortene rundt prosjektet holdes tett til brystet og det blir nok mange rykter og spekulasjoner før de første små dryppene av offisielt bekreftet informasjon kommer.

Vi håper og tror at Disney vil forvalte Star Wars-arven godt, og at de greier å gjenskape magien fra de første filmene og glede både gamle og kommende fans i årene fremover. May the Force be with you, Disney!

Fortsettelse følger...

Les også: Topp 10 filmtrilogier

SAMLESIDE: Alt om Star Wars-filmene her