Cullen-familien + Jacob  i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

Funfacts om Twilight

28 ting du kanskje ikke visste om The Twilight Saga!

Med premieren på "Breaking Dawn - Part 2" på trappene varmer vi opp med en rekke mer eller mindre interessante funfacts om Twilight-universet som du kanskje ikke visste:

PARYKKER, LATTERKRAMPER OG BANNING

1: Over 5.000 personer møtte opp på audition og prøvespilte for rollen som Edward.

2: Når Kristen Stewart og Robert Pattinson prøvespilte for rollene som Bella og Edward foregikk selve auditionen hjemme hos regissør Catherine Hardwicke, og scenen i engen ble faktisk prøvespilt i hennes private seng.

3: Kristen Stewart har naturlig grønne øyne og bruker derfor brune linser i filmen.

4: Første gang de onde vampyrene viser seg i "Evighetens kyss" har de på seg tøfler, som er malt slik at de ligner på reelle føtter!

5: Jessica i filmene er en kombinasjon av karakterene Jessica Stanley og Lauren Mallory i bøkene.

Taylor Lautner med langt hår i rollen som Jacob.

6: Taylor Lautner bruker parykk når han spiller den langhårede utgaven av Jacob.

7: Når Bella finner en link til bokhandelen i Port Angeles i "Evighetens kyss" er linken over faktisk til Little Brown, forlaget som står bak bokserien om Twilight.

8: Forsidebildet til romanen "Evighetens kyss" ble tatt idet Bella mister eplet på kafeen og Edward tar det opp i sine hender.

9: Når Bella og Edward ligger i engen i "Evighetens kyss", skinner sollyset gjennom trærne på en slik måte at det formes et hjerte mellom dem.

10: Robert Pattinson flyttet til Oregon for å begynne å trene rett etter at han ble tilbudt rollen som Edward. Han trente på å sloss, kjøre bil (?!) og å gjøre stunts fire timer daglig.

Kristen Stewart og Robert Pattinson i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

11: Eplet på forsiden av boken "Evighetens kyss" er i følge forfatteren selv ikke et symbol på evig ungdom eller noe forbudt, men et symbol på valg.

12: Ubevisst bidro Robert Pattinson til soundtracket til den første filmen (Never Think, som spiller i restaurant-scenen, og Let Me Sign som spilles i scenen hvor han drikker Bellas blod for å redde henne). Han var visstnok ikke selv klar over at noen hadde gitt regissøren flere av sangene han hadde spilt inn tidligere.

13: Etter den første filmen nektet Robert Pattinson å få nappet og vokset øyenbrynene sine noe mer. Derfor er de mer bustete i de siste filmene.

14: Under premieren på "New Moon" i USA (16. november 2009) var det faktisk fullmåne.

15: Ringen Bella har på seg i "New Moon" er en månestein.

16: Vampyrenes øyne avslører hvorvidt de drikker dyreblod eller menneskeblod. Cullens-familien drikker kun dyreblod og har dermed gul-aktige øyne. Volturi-klanen drikker menneskeblod og har derfor røde øyne.

Twilight - Evighetens kyss

17: "New Moon" inneholder mange referanser til Shakespeares Romeo & Julie. I følge forfatteren Stephanie Meyers er det fordi hun var svært inspirert av historien. Når Bella våkner dra drømmen sin i "New Moon" er det Romeo & Julie som ligger på nattbordet hennes, og under en av scenene i klasserommet er det faktisk en gammel filmatisering av stykket klassen sitter og ser på.

18: Når Carlisle renser Bellas blod etter 18-års dagen hennes putter han en fyrstikk ned i bollen med blodige bandasjer. Hvis du ser nøye etter former røyken seg til coveret på romanen "New Moon"!

19: Når det ser ut som om Taylor Lautner løfter motorsykkelen sin av lasteplanet på bilen, henger den i virkeligheten fast i en kran. SÅ sterk er han faktisk ikke.

20: Når Jessica og Bella går fra kinoen i "New Moon" er det meste av samtalen improvisert.

21: I "Eclipse" brukte Kristen Stewart parykk fordi hun hadde klippet av seg håret til en rolle i filmen "The Runaways".

22: Den opprinnelige sex-scenen mellom Bella og Edward "Breaking Dawn - Part 1" ble vurdert til å være uegnet for barn. Derfor ble filmen klippet om og redigert.

23: Under scenen der Bella føder i "Breaking Dawn - Part 1" måtte Robert Pattinson konsentrere seg hardt for ikke å le seg skakk. Han syntes tydeligvis det var komisk.

Bella føder

24: For å gjenskape effekten av blod på et nyfødt barn ble det brukt jordbærsyltetøy og gulost på barnet i "Breaking Dawn - Part 1".

25: Når Bella og Edward kysser hverandre for første gang som mann og kone i "Breaking Dawn - Part 1" spiller de den samme sangen som den de danset til ved skoleballet i den første filmen.

26: I fødselsscenene var Bellas kropp erstattet av en protese fra skuldrene og ned. Kristen Stewart hadde resten av kroppen sin under bordet, og protesen ble styrt av en dukkefører.

27: I "Breaking Dawn - Part 2" byttet de på å bruke en levende 3 uker gammel baby og en robotbaby. Kristen Stewart foretrakk den levende utgaven, og mente at den hjalp henne til å spille mer troverdig, noe som jo er logisk.

28: Under innspillingen av Breaking Dawn Part 1 & 2 gikk Mackenzie Foy rundt med en boks og fikk de andre skuespillerne til å betale penger hver gang de bannet i hennes nærvær.

Mackenzie Foy i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2