Ny tur på «Broen»

Den svenskdanske TV-serien «Broen» kommer tilbake med Kim Bodnia og Sofia Helin i rollene som Martin Rohde og Saga Norén.

TV-serien "Broen" om den svenskdanske etterforskerduoen ble svært populær, og nå spilles den inn ti nye episoder i Malmö og København, melder TT Spektra.

Samtidig fortsetter den første sesongen å gjøre internasjonal suksess med et salg som teller 56 land. USA og Mexico lager sin egen versjon basert på konseptet, akkurat som England og Frankrike også gjør det.

Saga (Sofia Helin) og Martin (Kim Bodnia) fra serien Broen
Saga (Sofia Helin) og Martin (Kim Bodnia) fra serien Broen

Hans Rosenfeldt, seriens opphavsmann og manusforfatter, er overrasket over suksessen og avslører at også en tredje reise over «Broen» er på planleggingsstadiet.

– Serien var ikke tenkt som en serie med flere sesonger.. Det var en kriminalsak som ble avsluttet, og karakterene landet etter en viss utviklingskurve. Vi hadde kunnet slutte der, sier han.

Les også: Topp 10 TV-serier

Når seerne møter Saga og Martin igjen i september neste år, har det gått 13 måneder siden seriens nemesis truet med å sprenge Øresundsbroen i luften. Martins privatliv er i oppløsning mens Saga forsøker seg på et parforhold. Så tvinges de til å jobbe sammen igjen.

For Sofia Helin, som overhodet ikke kjenner seg igjen i karakteren Saga, har rollen betydd hardt arbeid:

– Det føles som om hjernen min har endret utseende, sier hun til TT Spektra.

Se også: Alt om TV-serier her