Joseph Gordon-Levitt i The Dark Knight Rises

Gordon-Levitt blir Batman i Justice League

Forenes med Supermann allerede i "Man of Steel"?

I følge ryktene skal Joseph Gordon-Levitt bli den nye Batman i "Justice League", Warner Bros. og DC Comics svar på Disney og Marvels "The Avengers". Her forenes Supermann, Batman, Green Lantern, Wonder Woman, Aquaman, the Flash og flere fra DC-universet.

Filmen ventes i 2015, men i følge blant andre The Collider, starter historien allerede i Zack Snyders Supermann-film "Man of Steel", som kommer sommeren 2013. Tidligere har Snyder sagt at hans film ikke har noe som helst å gjøre med "Justice League", og at Christopher Nolan, som produserer den nye Supermann-filmen og regisserte Batman-trilogoen som ble avsluttet i sommer, heller ikke er involvert.

Henry Cavill som Clark Kent/Supermann i Man of Steel
Henry Cavill som Clark Kent/Supermann i Man of Steel

Les også: En mørkere og mer alvorlig Supermann

Nå viser det seg altså at Supermann i "Man of Steel" etter alt å dømme er nøyaktig den samme vi møter i "Justice Leauge", og at den nye Batman, som kanskje allerede har blitt introdusert for oss, også dukker opp der.

Les også: Superheltfilmer i 2013 og fremover

(Ikke les videre hvis du ikke har sett "The Dark Knight Rises"!)

Joseph Gordon-Levitt i The Dark Knight Rises
Joseph Gordon-Levitt i The Dark Knight Rises

Etter sommerens "The Dark Knight Rises" har mange spekulert i om politimannen John Blake (Joseph Gordon-Levitt) blir Bruce Waynes etterfølger. Det hintes ganske kraftig til det mot slutten av filmen, både gjennom Blakes mentalitet og at han arver Batcaven. I tillegg sier Batman selv til Gordon at hvem som er Batman er ikke viktig. Hvem som helst kan være Batman. For eksempel den lille gutten på barnehjemmet (her refererer han både til seg selv og til John Blake).

Og nå tyder altså alt på at ryktet om Gordon-Levitt som den neste bærer av Batman-kostymet blir realitet. I tillegg kan det tenkes at et lite frø blir sådd allerede i "Man of Steel", som peker frem mot "Justice League" i 2015.

Mye rykter på dette stadiet og mer vil det nok bli, hvordan knyttes dette for eksempel til "The Untitled Batman Reboot"? Vi liker tanken på at det hele hører sammen på et vis, at det ikke eksisterer mange konflikterende filmatiske superheltunivers i samme tidsperiode, men at det bygges opp relasjoner og karakterer over tid.

Se også: Alt om superheltfilmene her