Dave Grohl debuterer som regissør

Grohls regidebut til Sundance

Dave Grohl fra Nirvana og Foo Fighters er klar med sin regidebut «Sound City» på Sundance-festivalen senere denne måneden – og lover solid musikalsk følge til filmen.

For å toppe filmpremieren i Park City i Utah, gjorde Dave Grohl det onsdag kjent at han der vil avsløre et nytt bandprosjekt kalt Sound City Players – med «kjernemusikere og spesielle gjester» som er å se i dokumentaren.

Dermed stiger spenningen, for i filmen dukker alle fra Neil Young til Trent Reznor og Tom Petty opp, melder nettstedet IndieWire.

Sound City

Dokumentarfilmen «Sound City» beskrives som Grohls kjærlighetserklæring til analog innspilling – gjennom å ta for seg livet til et Neve 8028-miksebord fra 70-tallet som sto i Sound City-studioet i Van Nuys utenfor Los Angeles.

Det ble brukt av alle fra Fleetwood Mac og Neil Young til Nine Inch Nails og Metallica, foruten at Nirvanas «Nevermind» ble innspilt der. Miksepulten befinner seg nå i Grohls eie.

– Sundance er det perfekte stedet å ha premiere på en film om håndverk, integritet og pasjon for kunst, uttalte Grohl før jul. Han har travle tider i vente:

Grohl skal også være nøkkeltaler under South By South West-festivalen i mars, og jobber sammen med Josh Homme om nytt materiale til Queens Of The Stone Age.