Timothy Dalton som James Bond i Living Daylights

Dalton vil ha Oscar til Bond

Timothy Dalton er sistemann ut til å mene at det er på tide at James Bond krones med en Oscar.

Den tidligere Bond-tolkeren sier at siste Bond ut, «Skyfall», er banebrytende og viser hva man kan få til av stor action på kinolerretet. Han synes det er helt på sin plass at filmen, og Daniel Craigs innsats, belønnes.

«Skyfall» er av mange tippet som en av potensielle ti filmer i kategorien beste film i forkant av Oscar-nominasjonene som kommer neste uke.

Daniel Craig i James Bond: Skyfall
Daniel Craig i James Bond: Skyfall

Timothy Dalton sier til Sunday Express: – Det er på tide at Bond får skikkelig oppmerksomhet under en Oscar-utdeling. På absolutt alle punkter er «Skyfall» et eksempel på hva man kan få til på kinolerretet.

Han legger til: – Skyfall er en gjennomført moderne James Bond, en film som er tro mot sin samtid. Daniel Craig er fantastisk og alt føles ekte. Også sidehistorien om M tilfører noe ekstra. Jeg synes filmen var fantastisk.

Ola Rapace i James Bond: Skyfall
Ola Rapace i James Bond: Skyfall

«Skyfall» har utvilsomt også hatt stor publikumssuksess. Siden premieren er filmen nå inne i 1 milliard dollar-klubben når det gjelder inntjening på verdensbasis. Filmen har satt rekord i Storbritannia hvor den er den filmen som gjennom tidene har tjent 100 millioner pund raskest.

Nylig ble det klart at «Skyfall» som den første av James Bond-filmen er nominert til prestisjefylte Producers Guild of America Awards. Det er en av prisutdelingene som ses som en god indikator for hva som blir Oscaraktuelt, melder BBC.