Odd-Magnus Williamson som Thors barndomsvenn Erik Hesselberg i Kon-Tiki

Oscar-nominasjon til Kon-Tiki!

Hiver seg ut i kampen om den gjeve prisen.

I dag ble Oscarnominasjonene annonsert, og den norske storfilmen og publikumsfavoritten "Kon-Tiki" kom gjennom nåløyet og ble dermed en av fem nominerte i kategorien Beste utenlandske film.

Norsk film har tradisjonelt sett ikke hevdet seg nevneverdig i Oscarsammenheng. Unntakene er "Ni liv" fra 1956, "Veiviseren" som ble nominert i 1988, "Søndagsengler" i 1997 og "Elling" med sin nominasjon i 2001. Årets nominasjon er dermed et etterlengtet løft for norsk film.

Se også: Alle de nominerte her

"Vi har vunnet Norge og nå får vi god drahjelp for å nå ut i resten av verden. Å bli nominert først til Golden Globe og nå Oscar er allerede en stor seier for oss, og forhåpentligvis kan dette også være viktig for norsk film framover", sa produsent Aage Aaberge i forbindelse med Golden Globe-nominasjonen som kom før jul.

Kon-Tiki

Sterke konkurrenter

Joachim Rønning og Espen Sandbergs film skal kjempe mot svært sterke motstandere. De fire andre nominerte er "Stem nei", "En kongelig affære", "Amour" og "Rebell".

Det er ikke første gangen historien om Thor Heyerdahl og Kon-Tiki kjemper i Oscar-racet. I 1951 vant Heyerdahls egen dokumentar prisen for beste dokumentarfilm.

Vi krysser fingrene for "Kon-Tiki" når vinneren skal kåres 24. februar!

Jakob Oftebro som Torstein Raaby i Kon-Tiki
Jakob Oftebro som Torstein Raaby i Kon-Tiki

Video: Her blir Kon-Tiki Oscarnominert (fra NRK)

Se mer: Alt om Oscar 2013