Chloe Grace Moretz i Carrie

Skrekkfilmer på kino i 2013

Filmene som skal sette en støkk i deg på kino i år.

"Texas Chainsaw" har allerede rullet i gang skrekkåret 2013 på kino og mer grøss skal det bli. Både skremmende sci-fi, overnaturlig grøss og gjeninnspillinger av gamle klassikere står på plakaten.

Her er en oversikt over filmene som har planer om norsk kinopremiere i 2013 (så langt, det kommer kanskje flere):

Nikolaj Coster-Waldau, Jessica Chastain, Isabelle Nélisse og Megan Charpentier i Mama

MAMA

Premiere: 5. april

Guillermo del Toro er en av produsentene på denne overnaturlige grøsseren, mens stjerneskuddene Jessica Chastain og Nikolaj Coster-Waldau spiller hovedrollene. To små jenter forsvinner i skogen samme dag som foreldrene blir drept. Flere år senere dukker de opp igjen og starter et nytt liv med en ny familie.

Se traileren her!

Nicole Kidman i Stoker

DARK SKIES

Premiere: 12. april

I denne sci-fi-grøsseren fra skaperne av "Sinister" og "Paranormal Activity" møter vi et ungt ektepar som får livet snudd på hodet. Urovekkende hendelser skjer i deres trygge forstadsmiljø og det viser seg at noe ufattelig skremmende er på gang. Keri Russell spiller en av hovedrollene.

Se traileren her


Evil Dead (2013)

STOKER

Premiere: 31. mai

Chan-wook Park, kjent for "Oldboy", entrer en helt ny arena med det grøssende dramaet "Stoker". Mystiske, sjarmerende onkel Charlie (Matthew Goode) flytter inn hos India (Mia Wasikowska) og hennes mor (Nicole Kidman), etter at faren dør.

Se traileren her

Vera Fermiga i The Conjuring

EVIL DEAD

Kommer ikke på kino likevel

Sam Raimis "Evil Dead" fra 1981 får ny drakt, med Raimi selv som produsent og medforfatter. Nok en gang skal The Book of Deads lede til grusomme, fryktinngytende hendelser ute i skogen. Regien er ved nykommer Fede Alvarez.

Se traileren her


The Purge
THE CONJURING

Premiere:16. august

En familie oppdager at det lever ånder blant dem på gården. I rollene møter vi blant andre Vera Farmiga og Mackenzie Foy, og regien er ved James Wan, som også skrev og regisserte "Saw".

Se traileren her

Chloe Grace Moretz i gjeninnspillingen Carrie (2013)

THE PURGE

Premiere: 31. oktober

Grøssende sci-fi med Ethan Hawke og Lena Heady i hovedrollene. Settingen er 12 nervepirrende timer hvor all kriminalitet er legal.

Mer om filmen

Fra Paranormal Activity 4
Fra Paranormal Activity 4

PARANORMAL ACTIVITY 5

Premiere: utsatt til høsten 2014

Den overnaturlige aktiviteten tar ikke slutt! Til høsten er det duket for nok en runde i Paranormal Activity-serien. Hva filmen skal handle om vet vi foreløpig ikke.

Mer om filmen

CARRIE

Premiere: 15. november

Chloe Moretz skal fylle Sissy Spaceks bloddryppende sko i tittelrollen til "Carrie", en remake av filmen fra 1976. Ved hjelp telekinetiske krefter hevner den unge jenta seg på medelevene etter at det til slutt blir for mye for henne.

Se traileren her

Med forbehold om endring av premieredatoer.

Se også: Topp 5 skrekkfilmer fra 2000-tallet