Ashton Kutcher som Steve Jobs i jOBS

Åtte filmer vi er spente på!

Fra Sundance-festivalen 2013.

Årets Sundance-festival går av stabelen 17. januar og varer til 27. januar. Festivalen ble grunnlagt av skuespiller og regissør Robert Redford, og finner sted i Park City, Utah. Den er en av USAs største festivaler for indiefilmer og dokumentarer.

Dette er filmene vi er mest nysgjerrige på:

Amanda Seyfried i Lovelace
Amanda Seyfried i Lovelace

LOVELACE

"Mamma Mia"-stjernen Amanda Seyfried kaster klærne i rollen som Deep Throat-stjernen Linda Lovelace. Regien er ved "Howl"-regissørene, som nok en gang har fått med seg James Franco (Hugh Hefner!) på rollelisten. I tillegg får vi se Peter Sarsgaard, Juno Temple, Sharon Stone, Chris Noth, Wes Bentley, Eric Roberts og Chloë Sevigny.

Ashton Kutcher som Steve Jobs i Jobs
Ashton Kutcher som Steve Jobs i Jobs

jOBS

Avslutningsfilmen er nesten like hemmelig som Apples produktutvikling, men Ashton Kutcher spiller ihvertfall Steve Jobs, og historien skal ta for seg hans vei fra å droppe ut av college til å bli en av tidenes mest kreative og suksessrike entreprenører. Ordinær premiere blir 19. april - samme dagen som Apple ble grunnlagt.

Ethan Hawke og Julie Delpy i Before Midnight
Ethan Hawke og Julie Delpy i Before Midnight

BEFORE MIDNIGHT

Jesse (Ethan Hawke) og Celine (Julie Delpy) møtes igjen, ni år siden vi så dem sist. Denne gangen befinner de seg i Hellas, og vi håper at gjenforeningen skaper en verdig avslutning på trilogien. TotalFilm er ihvertfall fornøyde!

Scarlett Johansson og Joseph Gordon-Levitt i Don Jon's Addiction
Scarlett Johansson og Joseph Gordon-Levitt i Don Jon's Addiction

DON JON'S ADDICTION

Joseph Gordon-Levitt prøver seg som langfilmregissør med denne komedien om en moderne Don Juan. I tillegg til å spille selv, har Gordon-Levitt fått med seg skjønnhetene Scarlett Johansson og Julianne Moore.

Sound City

SOUND CITY

Dokumentarfilmen beskrives som Dave Grohls (Foo Fighters) kjærlighetserklæring til analog innspilling, gjennom å ta for seg livet til et Neve 8028-miksebord fra 1970-tallet som sto i Sound City-studioet utenfor Los Angeles. Det ble brukt av Fleetwood Mac, Neil Young, Nine Inch Nails og Metallica, og Nirvanas «Nevermind» ble også spilt inn der.

Les også: Grohls regidebut til Sundance

Daniel Radcliffe og John Krokidas på settet til Kill Your Darlings
Daniel Radcliffe og John Krokidas på settet til Kill Your Darlings

Daniel Radcliffe går fra Galtvort til Columbia University, i poeten Allen Ginsbergs skikkelse. Filmen skildrer de første årene av Ginsbergs vennskap med Jack Kerouac (Jack Huston) og William S. Burrough (Ben Foster). Vi møter også "Dexter"-stjernen Michael C. Hall, Elizabeth Olsen og Dane DeHaan.

Fra Pussy Riot: A Punk Prayer

PUSSY RIOT - A PUNK PRAYER

Det var bare et spørsmål om tid før noen tok tak i historien om den russiske rocketrioen som ble arrestert etter den berømte opptredenen i Frelseren Kristus-katedralen i Moskva. Dokumentaren undersøker kvinnenes bakgrunn, intervjuer foreldrene og viser scener fra den berømte rettssaken.

Steve Carell og Toni Collette i The Way Way Back
Steve Carell og Toni Collette i The Way Way Back

THE WAY WAY BACK

Må ikke forveksles med den deprimerende navnebroren fra 2010. "Little Miss Sunshine"-fans kan glede seg til gjenforeningen av Toni Collette og Steve Carell. Denne "coming of age"-filmen skildrer Collettes fjorten år gamle sønns sommer med det umake paret. På rollelisten finner vi også Amanda Peet og Maya Rudolph.

Foreløpig har ingen av filmene norsk premieredato.

Kilde: Rolling Stone

Les også hvilke filmer som fanget vår oppmerksomhet i Venezia