Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner på pressekonferanse i Beverly Hills

Veien videre for Twilight-universet

Ryktene svirrer om både reboot og TV-serie. Og hva skal egentlig K-Stew og  R-Patz fremover?

Kristen Stewart, Robert Pattinson og Taylor Lautner entret den røde løperen i Twilight-sammenheng for siste gang med "Breaking Dawn - Part 2" i fjor høst. Så hva skjer nå?

Oppfølger, reboot eller TV-serie

Dessverre for både filmskaperne og fansen har Stephenie Meyer uttalt at hun er ferdig med Twilight. Likevel florerer det av rykter om hva som vil skje videre, og det diskuteres både parallell-historier, reboots og TV-serier. Det finnes altså halmstrå å gripe etter for de som ønsker seg mer.

Les også: Twilight kan stikke av med pris for verste film.

Ett av de heteste ryktene dreier seg om en mulig film basert på novellen The Short Second Life of Bree Tanner, som også er skrevet av Meyer. Den forteller historien om Bree, en ung vampyr som rekrutteres til en hær i regi av Riley. Historien her er langt blodigere og mer voldsom enn i Twilight ettersom den handler om de ville, nyfødte vampyrene. En film- eller TV-serie om disse hittil lite omtalte vampyrene innehar faktisk mange muligheter, så gjenstår det å se om Meyer gir tillatelse til det.

Jacob og Renesmee.
Jacob og Renesmee.

Flere har også spekulert i en historie med utgangspunkt i Renesmee og Jacob. Dette er kanskje det mest sannsynlige scenarioet, ettersom relasjonen mellom de to allerede er etablert, noe den siste filmen understrekte. Men dette forutsetter at Taylor Lautner takker ja til å fortsette i rollen som Jacob.

For de som er lei av selve vampyrene finnes det også håp. En film, eller TV-serie, med fokus på ulvene, The Quillettes, diskuteres hyppig. Ulempen her er at det allerede er gjort noe lignende i MTV-serien Teen Wolf.

Ingen av ryktene er hittil bekreftet, eller avkreftet, av Summit/ Lionsgate selv.

Les også: Fansens reaksjoner på Twilight-avslutningen.

Robert Pattionson i Cosmopolis
Robert Pattionson i Cosmopolis

Veien videre for skuespillerne

Noe som er sikkert er at Twilight-sagaen har gitt skuespillerne en pangstart på karrieren, og vi kommer til å se mer til flere av de i fremtiden. Robert Pattionson har spilt i filmer parallelt med Twilight-filmene, blant annet "Bel Ami" og "Cosmopolis", og er således godt i gang med å befeste seg som noe annet enn bare "han fra Twilight". I 2013 er det hittil kjent at han skal ha roller i "The Rover" og "Maps to the Stars".

 Kristen Stewart i On the Road
Kristen Stewart i On the Road

Kristen Stewart har også gjort andre roller de siste årene, blant annet i "On the Road" og "Snow White and the Huntsman", og det er allerede annonsert at hun skal ta del i oppfølgeren til sistnevnte.

Taylor Lautner har også fokusert på skuespillerkarrieren etter Twilight, og er klar for en rolle i "Grown Ups 2" som kommer på norske kinoer i august i år.

Alt om Twilight finner du på våre TEMASIDER.

Hva ønsker DU at skal skje videre?