Charlotte Gainsbourg i Nymphomaniac

Hva skjer med Nymphomaniac?

Hektisk rundt Lars von Triers nye film.

Allerede i starten av 2011 kunne Lars von Trier fortelle at han vurderte å lage en film om "en kvinnes erotiske fødsel".

Siden fikk prosjektet tittelen "Nymphomaniac", og det ble klart at den skulle lages i to versjoner: en myk og en mer eksplisitt versjon. Innspillingen skulle starte i Köln sommeren 2012.

En imponerende rolleliste åpenbarte seg: Stellan Skarsgård, Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Connie Nielsen, Udo Kier, Charlotte Rampling og Jesper Christensen.

Shia LaBeouf i Nymphomaniac
Shia LaBeouf i Nymphomaniac

Filmen hadde en visning allerede i september 2012, og plottet hadde utviklet seg til en karakterstudie av den sexavhengige kvinnen Joe, spilt av Charlotte Gainsbourg. En mann (Stellan Skarsgård) finner henne rundjult i en bakgate. Han tar henne med hjem og steller for henne mens hun forteller sin heftige livshistorie – oppdelt i åtte kapitler.

En inspirasjonskilde til filmens fortellerstruktur skal være Marcel Prousts berømte roman På sporet av den tapte tid.

Cannes-premiere

Det ble ventet at én av filmversjonene ville få verdenspremiere under Cannes Filmfestival, som vanligvis finner sted i mai hvert år. Nesten samtlige av von Triers filmer har hatt verdenspremiere i Cannes. Det ble spekulert i om én av filmversjonene ville vises i Frankrike, mens den andre skulle gå opp under Venezia Filmfestival på høsten.

Det var også ventet at filmen skulle få norgespremiere i mai.

Nå har produksjonsselskapet Zentropa meddelt at "Nymphomaniac" ikke kommer til Cannes. Det skyldes rett og slett tidspress, og har visstnok ingenting å gjøre med utestengelsen av von Trier i 2011.

Usikker fremtid

"Nymphomaniac" ventes først å være ferdig mot slutten av 2013, og det er ikke klart hvor filmen vil få sin debut. von Trier har bare klippet en fjerdel av materialet. Produsent Peter Aalbæk Jensen sier at de har så mye materiale at prosjektet kan løpe i flere retninger - rykter vil til og med ha det til at "Nymphomaniac" blir en TV-serie.

Jensen er nå på Berlin Filmfestival for å forhåndsselge filmen til utlandet. Han uttaler: "Denne film bliver med al sandsynlighed Lars von Triers hovedværk. Den rummer så meget potentiale i forhold til humor, storhed og visuel kvalitet, at det er en Lars von Trier i absolut storform".

Vi får håpe at resultatet blir verdt ventingen!

Kilde: Ekkofilm